U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Gesprek met het Tweede-Kamerlid Sharon Dijksma die kans maakt de nieuwe partijvoorzitter van de PvdA te worden. Verder de resultaten van een enquête waarin de tevredenheid van de PvdA-achterban wordt onderzocht. Ned.2, 17.35-18.37u.

Netwerk. Reportage over omvangrijke sigarettensmokkel in Europa en ontduiking van belastinggeld door sigarettenproducenten. Ned.1, 20.30-21.03u.

Nova. Aandacht voor het toenemend geweld tegen conducteurs, politieagenten, baliepersoneel van de sociale dienst en andere beambten. Ook vertellen oud-bewindslieden van de PvdA hoe de opvolging van premier Kok moet verlopen. Ned.3, 22.30-22.55u.

MUZIEK

Sound on film. Serie over de samenwerking tussen regisseurs en componisten met vanavond de Nederlandse componist Louis Andriessen en regisseur Hal Hartley die samen een door kungfu beïnvloedde choreografie produceerden. BBC2, 0.20-0.40u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwingen, verslagen en samenvattingen van de wedstrijden in de Champions League Bayern München tegen Arsenal; Spartak Moskou tegen Lyon; Anderlecht tegen Real Madrid en Leeds United tegen Lazio Roma. Ned.2, 18.45-23.00u.

DOCUMENTAIRES

Vrijwilligers m/v. Tweede deel van een drieluik over vrijwilligerswerk in de wijk Witte Tuindorp in Coevorden en portretten van vrouwen die met bejaarden, gehandicapte kinderen en verslaafden werken. Ned.3, 20.25-20.50u.

The money programme. Zo snel als internetbedrijven uit de grond schoten, zo snel verdwijnen ze nu weer. De waarde van de aandelen van de bedrijven is onderhevig aan enorme inflatie, die veroorzaakt wordt door dezelfde mensen die eerst zogenaamd onpartijdig advies verstrekten aan investeerders. Miljoenen kleine aandeelhouders zijn hun spaargeld kwijt, terwijl de financieel adviseurs enorme bonussen hebben binnengesleept. BBC2, 20.30-21.00u.

The human face. In deze tweede aflevering over het menselijke gezicht en zijn uitdrukkingen geven twee vrouwen hun mening over plastische chirurgie. Lisa Fuerst wil door chirurgie een Europees profiel krijgen maar Vicki Lucas wil haar vergroeide kaak niet laten opereren omdat mensen haar maar moeten nemen zoals ze is. BBC1, 22.10-23.00u.

Regen in Nagasaki. Reisverslag van filmmaakster Dorna van Rouveroy die haar vader, ex-gevangene van een Jappenkamp, vijfenvijftig jaar na de oorlog volgt naar het Japan-van-nu. De reis voert hen van Tokio naar het herrezen Nagasaki en van Osaka naar Kyoto. Hij ontmoet een vroegere kampbewaarder. Ned.1, 22.42-23.35u.

Solar Blast. In 1989 botste een geheimzinnige 'zonnestorm' (een orkaan van gas en plasma) met een snelheid van miljoenen kilometers per uur tegen het magnetisch veld van de aarde. Daarbij kwam 10 miljoen megawat elektriciteit vrij, waardoor in Montreal en Quebec de stroom uitviel. In het komende jaar wordt een nieuwe zonnestorm verwacht. NGC, 23.00-24.00u.

Der Geruch des Todes. Over de handel in muskusparfum, afkomstig van het muskushert. Het parfum heeft een erotisch bevorderende werking en wordt gebruikt in Aziatische medicijnen. De autoriteiten binden de strijd aan om het extract te verbieden. ARD, 23.30-0.15u.

PRAATPROGRAMMA

De hemelpoort. Gesprek met schrijver en columnist Joost Zwagerman. Ned.3, 21.20-21.50u.

Barend & Van Dorp. Gast is de minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos. Ook een optreden van het Promenade Orkest. RTL4, 22.50-23.45u.

Tussen hemel en aarde. Chef-dirigent van het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest Micha Hamel praat over zijn werk en levensbeschouwing. Ned.1, 23.35-0.13u.

Nachtstudio. Debat over de aspecten en wortels van de romantiek met filosofe Cornelia Klinger en de literatuurwetenschappers Albert Meier en Michael Wetzel. ZDF, 0.10-1.10u.

SPORT

Voetbal. Rechtstreeks verslag van de kwartfinale in de Amstel Cup van Heerenveen tegen Feyenoord. SBS6, 19.25-21.30u.

FILM

Heart and Souls (Ron Underwood, 1993, VS). Lichtgewicht fantasie doet nogal omslachtig zijn plot uit de doeken. In faillissementen gespecialiseerde yuppie Robert Downey jr. kampt met maar liefst vier ontevreden beschermengelen. Veronica, 20.30-22.20u., met reclame.

De trein van zes uur tien (Frank Ketelaar, 1999, Nederland). Zie Film-vooraf. Ned.1, 21.03-22.42u.

Star Trek: First Contact (Jonathan Frakes, 1996, VS). Imposante special effects zijn belangrijker dan het verhaal in achtste speelfilm naar de oorspronkelijke tv-serie van Gene Roddenberry. De Next Generation o.l.v. Captain Picard (Patrick Stewart) moet het in zijn eentje opnemen tegen de ultieme vorm van intergalactisch kwaad: de Borg, half-organisch-cybernetische wezens die elke andere levensvorm opslorpen. SBS6, 21.30-23.50u., met reclame en Hart van Nederland.

Presenting Lily Mars (Norman Taurog, 1943, VS). Judy Garland is welbeschouwd enige attractie van musical over meisje dat door hoopt te breken op Broadway. ARD, 1.20-3.00u., zwart-wit, nagesynchroniseerd.

It Started in Naples (Melville Shavelson, 1960, VS). Romantische komedie met Clark Gable als Amerikaanse advocaat wiens missie in Italië wordt ondermijnd door zijn liefde voor Sophia Loren. Ook met Vittorio de Sica. Morgen, SBS6, 13.35-15.15u., met reclame.

Up in the World (John Paddy Carstairs, 1956, Engeland). Komedie met Norman Wisdom als onhandige glazenwasser. Morgen, BBC2, 14.10-15.40u., zwart-wit.

aanbevolen

NRC Webpagina's
14 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad