U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Opera aan de Amstel. Eerste van een serie van zes hoorspelen gebaseerd op de bundel van componist Hector Berlioz Les soirées d'orchestre waarin thema's uit de opera aan de orde komen. Met een operahater bespreken vier orkestleden en Berlioz zelf kwesties uit de operawereld. In deze aflevering gaat het over Il ritorno d'Ulisse in patria van Claudio Monteverdi, de eerste opera's en de rol van de tenor. Radio 5, 15.02-16.00u.

Faros. Onder meer een gesprek met geoloog dr. Jan Smit die ooit ontdekte dat 65 miljoen jaar geleden een meteorietinslag de op aarde levende dinosaurussen deed verdwijnen. Radio 5, 16.02-17.00u.

Nationaal Songfestival. Voorbeschouwing en directe uitzending van deze zangwedstrijd met vanaf half elf een gesprek met de winnaar en commentaar van nationale en internationale artiesten. Radio 1, 17.04- 18.30u. & Radio 2, 19.00-24.00u.

Easy listening. O.a. cd-opnamen van João Gilberto, bluesveteraan Eric Clapton en Joni Mitchell. Verder een voorproefje van het komende Shirley Horn-album You're My Thrill met het orkest van Johnny Mandel. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Aandacht voor de geluiden van de Turkse tortels, de juridische strijd over de zeggekorfslak, de VN-klimaatcommissie in Ghana en het boek van natuurfotograaf Martijn de Jonge over de zeearend. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Na de column van de schrijver/beeldend kunstenaar Jan Wolkers een gesprek over de Nederlandse Museumgeschiedenis. Verder o.a. Chris van der Heijden over zijn boek Grijs Verleden: Nederland en de Tweede Wereldoorlog, de geschiedenis van de etherfrequenties 747 en 1008 en het slot van een drieluik over Nederlandse militairen in het Franse dorp La Courtine. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Een gesprek met Rene Cuperus van de Wiardi Beckman Stichting over de toekomst van de sociaal- democratie. Verder Khalid Boudou over zijn boek Het schnitzelparadijs en Désirée Dolron over haar fotografieproject Exaltation. Radio 5, 13.02-15.00u.

Nachtlicht. Gesprekken over de eetboeken Het schnitzelparadijs (Khalid Boudou), Eten is een ambacht (Johannes van Dam) en Nooit meer slank van Marjan Berk. Met fragmenten. Radio 1 & 2, 1.04-6.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Aandacht voor het boek van schrijfster Marion Bloem Games4Girls, de opening van het Aboriginal Art Museum in Utrecht en het komische stuk Lysistrata van theatergroep De Nieuwe Amsterdam van Aristofanes uit 411 v. Chr. Ook een debat over de komedie Art met Paul de Leeuw, regisseur Matthijs Rümke en acteur Reinout Bussemaker. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
3 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad