U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Een inventarisatie van een jaar rechtse-coalitie in Oostenrijk met meningen uit de rechterlijke macht en van vluchtelingenorganisaties, vakbondsmensen en journalisten. Over wat de FPö in Oostenrijk veranderd heeft en de invloed van Jorg Haider achter de politieke schermen. Ned.2, 17.35-18. 43u.

Netwerk. Reportage over hoe de Nederlandse overheid de tabaksindustrie de nekslag probeert toe te dienen. Tevens een analyse over hoe politiek Den Haag met Máxima, haar vader Jorge Zorreguieta en het regime-Videla omgaat. Ned.1, 20.31-21.07u.

Nova. Onder meer aandacht voor de rechtbankverhoren van de raad van bestuur van sigarettenfabrikant Koninklijke Theodorus Niemeijer over wat zij weten van de schadelijke gevolgen van roken. Twee rokers die ziek zijn geworden eisen voor de rechtbank in Assen een schadevergoeding van de tabaksfabrikant. Ned.3, 22.33-23.03u.

De achtste dag. Onder meer een reportage over een oma die sinds kort op de gesloten afdeling van een verpleegtehuis zit. Zij is dement en weet niet meer waar zij thuishoort. Ned.3, 0.03-0.30u.

DOCUMENTAIRES

Van gewest tot gewest. Reportage over de Holterhoek in Diepenveen, het enige jongensinternaat in Nederland waar jongens in orde en tucht naar Brits model worden opgeleid. Daarom een stormbaan, een cricketveld en voor het weekend een roodblauw gestreept Holterhoek-colbert met bijpassende das. Verder dreigt door de gekkekoeienziekte BSE een einde te komen aan de traditionele veemarkten in Nederland. Ned.3, 19.00-19.30u.

Andere tijden. Ter gelegenheid van de Auto-RAI een portret van Maus Gatsonides, ontwerper en bouwer van de sportwagen Gatso. Verder een reportage over de historie van World Press Photo en een terugblik op de ontwikkeling van de nieuwsfoto. Ned.3, 20.45-21.18u.

Zembla. Voorgenomen anti-rookmaatregelen klinken ferm, maar komen al jaren niet van de grond. En dat terwijl roken de grootste, vermijdbare oorzaak van ziekte en dood is. Terwijl de politiek uitstelt, verharden de rookconflicten op de werkvloer. Afl.: Verboden te roken. Ned.3, 21.18-22.00u.

Histories. Tweede deel van een drieluik over Charles de Gaulle. Na de bevrijding van Parijs in 1944 triomfeert De Gaulle op de Champs Elysées. Als de Franse regeringen zich verslikken in de Algerijnse kwestie, treedt De Gaulle aan als president. Het lukt hem niet de problemen op te lossen en Algerije wordt onafhankelijk. Canvas, 20.55-21.45u.

Kwintessens. Over de kanoet die al twee miljoen jaar op zijn trek naar het zuiden ons Waddengebied voor het eten van kleine schelpdieren aandoet. Ned.1, 23.20-23.49u.

PRAATPROGRAMMA

Rondom tien. Discussie met oud-World Online-directeur Eric Tolsma, Ilse-oprichter Merien ten Houten en internetgoeroe Vincent Everts over de vraag of internet een zeepbel of een zegen is. Ned.1, 21.37-22.22u.

De Jacobsladder. In deze laatste aflevering is de 78-jarige schrijfster Cri Stellweg te gast die 25 jaar lang columns in de Volkskrant schreef onder het pseudoniem Saartje Burgerhart. Ned.1, 22.52-23.20u.

Studio Sport, na elven. Onder meer een reportage over de Russische schaatser Sjepel, die in januari Europees kampioen werd en een gesprek met oud-tennisser Mark Oevermans over de Davis Cup-ontmoeting met Spanje. Ned.2, 23.05-23.55u.

MUZIEK

Lola da musica. Zie tv-vooraf. Ned.3, 20.00-20.45u.

FILM

Backdraft (Ron Howard, 1991, VS). Brand wordt voorgesteld als een levend, dramatisch karakter en brandweerlieden zijn ouderwetse, bovenmenselijke helden in rampenfilm met imposante special effects. Met Kurt Russell en William Baldwin als rivaliserende spuitgasten en bijrollen van Robert De Niro en Donald Sutherland. Net5, 20.30-22.55u., met reclame.

Captives (Angela Pope, 1994, Engeland). Voor de BBC geproduceerd speelfilmdebuut van documentairemaakster Pope biedt een als een thriller gedraaide, ongewone romance tussen gedetineerde Tim Roth en tandarts Julia Ormond. Laatstgenoemde, parttime werkzaam in een Londense gevangenis, wordt er chantabel door. Veronica, 21.05-22.55u., onderbroken door reclame.

Star Trek: First Contact (Jonathan Frakes, 1996, VS). Zie Film-vooraf. BBC1, 21.05-22.50u.

Fright Night Part II (Tommy Lee Wallace, 1989, VS). Vervolgfilm is adequate vampierhorror met satirische inslag. Schooljongen gelooft ten onrechte niet meer in vampiers, die zich per luxe limousine aandienen. Net5, 22.55-0.45u., met reclame.

The Madness of King George (Nicholas Hytner, 1994, Engeland). Toneelstuk van Alan Bennett werd, met de vaart van de waanzin, ongeforceerd en levendig verfilmd. Nigel Hawthorne excelleert als de door een met symptomen van verstandsverbijstering gepaardgaande stofwisselingsziekte getroffen, Engelse koning in een persoonlijke tragedie van een ruimhartig, verstandig man die van zijn gezin gescheiden wordt. ZDF, 0.15-2.00u., nagesynchroniseerd.

Lola (María Novaro, 1989, Mexico). Het Mexico City van na de aardbeving vormt decor van verdienstelijk speelfilmdebuut over alleenstaande moeder en dochter die in de semi-criminele marge van de stad proberen te overleven. Niet te verwarren met gelijknamige films van Demy en Fassbinder. ARD, 0.50-2.20u., tweetalig.

Over the Brooklyn Bridge (Menahem Golan, 1984, VS). Uit clichés opgetrokken komedie over joods-Newyorks familieleven. Shelley Winters' zoon Elliott Gould krijgt geen geld van oom Sid Ceasar omdat hij katholieke Margaux Hemingway verkiest boven nichtje Carol Kane. Morgen, SBS6, 13.30-15.20u., onderbroken door reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
8 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad