U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. Over o.a. het wetenschappelijk onderzoek naar reizen in de tijd en de tentoonstelling over almanakken en kalenders in de Koninklijke Bibliotheek. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Onder andere aandacht voor de expositie van de Ierse schilder Francis Bacon in het Haagse gemeentemuseum en het promotieonderzoek van dr. Will Derks over verhalenvertellers op Oost- Sumatra. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Miniconcert van Boudewijn de Groot dat hij in 1998 gaf in de Zaal De Unie in Rotterdam. In het tweede uur het Vlaamse cabaretduo Kommil Foo en de oud-leden van de formatie Fungus-drummer Louis Debij en zanger/gitarist Fred Piek. Radio 2, 22.03-24.00u.

Easy Listening. Aandacht voor de door Tony Bennett in New York te openen Frank Sinatra School of The Arts en liedjes uit Vera Manns one woman musical Diana. Verder opnamen van Ennio Morricone's nieuwe soundtrack voor de film Malèna en Peggy Lee's Sugar 'n' spice-album uit 1962. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Aandacht voor de effecten van klimaatverandering op flora en fauna; de geluiden van o.a. Darwinvinken, Leguanen en fregatvogels op de Galapagos-eilanden en hoe het staat met de toezegging van Shell om de vervuiling van chemisch afval aan de rand van het Nationaal Park aan te pakken. Radio 1, 8.08- 10.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. O.a. de schrijver Jaffe Vink over zijn boek Brief aan mijn dochter en inspanningen van de Amsterdamse wethouder van Onderwijs Jaap van der Aa om allochtone en andere laagopgeleide leerlingen verder te helpen. Voorts een debat over curruptie en smeergeld bij Nederlandse bedrijven in het buitenland. Radio 5, 13.02-15.00u.

Podium. Extra lange uitzending van een optreden van cabaretier Freek de Jonge, afgelopen die bewerkingen brengt van liedjes van Jacques Brel en Johnny Halliday afgewisseld met geïmproviseerde conferences. Ook Hella de Jonge is met viool aanwezig. Radio 2, 22.02- 24.00u.

Volgspot. Gitarist en componist Erik Visser - oprichter van Flairck - praat over het All Ireland Festival dat tot 10 februari in Utrecht wordt gehouden. Radio 1, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Boven het dal. Gesprek met cultureel antropologe Saskia Kunst die vorig jaar een half jaar in het Indiase Zanskar - hart van de Himalaya - verbleef waar de bewoners elke winter voor maanden afgesloten zijn van de wereld. Radio 5, 16.02-17.00u.

NRC Webpagina's
3 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad