U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

Waskracht! Minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) en Europarlementariërs Max van den Berg (PvdA) en Jan Mulder (VVD) praten over de gevolgen van het landbouwbeleid en de effecten van handelsbarrières voor de wereldhandel. Ned.3, 20.00-20.30u.

Netwerk. Aandacht voor de angst bij brandweer, politie en ambulancepersoneel voor schadeclaims en rechtszaken nadat er fouten zijn gemaakt. Door deze claims dreigen de hulpverleners steeds voorzichtiger te handelen om zo risico's te beperken. Verder de Indonesische president Wahid die verder in het nauw raakt door beschuldigingen van corruptie. Ned.1, 20.31-21.01u.

Nova. Onder meer aandacht voor de Chileense volkszanger Victor Jara die tijdens het Pinochet-regime werd vermoord en naar wie nu het voetbalstadion in Santiago wordt vernoemd. Ned.3, 22.30-22.55u.

DOCUMENTAIRES

Taekwando: Reflections on Korean Spirit. Over de geschiedenis, filosofie en huidige trends van de nieuwe Olympische sport taekwondo. De beoefenaars van deze sport vertellen over de ontstaansgeschiedenis. NGC, 20.00-21.00u.

Earth story. Serie over de geschiedenis van de aarde met vanavond aandacht voor de rusteloze activiteit van de vulkanen op Hawaii en IJsland en op welke wijze het aardoppervlak hierdoor wordt beïnvloed. Afl.: Journey to the centre of the earth. BBC2, 20.10-21.00u.

De wereld is klein. De Japanse topvoetballer Endo Masahiro werd opgemerkt door een scout van KV Mechelen en voor Endo gaat er een droom in vervulling. Hij verhuist met zijn vrouw naar Mechelen. De Japanse televisie wil alle wedstrijden van KV Mechelen rechtstreeks gaan uitzenden maar eigenlijk heeft bijna niemand in België hem nog zien spelen. Afl.: De belofte. Canvas, 20.55-21.30u.

Meet the ancestors. In het centrum van Bath zijn twee Romeinse graven gevonden. Eén van de lichamen bevond zich in een loden kist. Het is een merkwaardige vondst want het was niet de gewoonte van de Romeinen om mensen in het hart van een stad te begraven. Afl: Meet the ancestors. BBC2, 21.30-22.00u.

Journeys to the bottom of the sea. In 1653 stuurde Oliver Cromwell er een schip op uit om het koningsgezinde bolwerk in Duart Castle aan te vallen. Het vaartuig overleefde de missie niet en het wrak is momenteel in gevaar. Afl.: Cromwell's forgotten wreck. BBC2, 22.00-22.50u.

Dokument: Oud zeer. Tweede deel van een drieluik over angststoornissen en depressie bij ouderen behandelt vanavond de ingrijpende gevolgen na het wegvallen van een partner. Alcohol speelt vaak een destructieve rol, en ook de familie heeft het zwaar te verduren. Ned.1, 22.57-23.41u.

Everyman. Barones Caroline Cox, afgevaardigde van het Engelse Hogerhuis, wordt gevolgd tijdens haar reis door het door burgeroorlog geteisterde Soedan. Afl.: The dangerous adventures of Baroness Cox. BBC1, 23.35-0.30u.

FILM

Top Gun (Tony Scott, 1986, VS). Door Engelse commercialmaker geregisseerd, chauvinistisch kassucces van Amerikaanse bodem, over de recruten van een militaire elite-academie voor straaljagerpiloten. De roekeloze Tom Cruise wordt er volwassen. Ook met Kelly McGillis en het liedje Take My Breath Away. SBS6, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

The Night Before (Thom Eberhardt, 1988, VS). Potsierlijke, in de bioscoop genadeloos geflopte tienerkomedie. Keanu Reeves en het mooiste meisje van de klas worden, op weg naar het schoolbal, belaagd door allerhande uitschot. Fox, 20.30-22.00u., onderbroken door reclame.

Le diable et les Dix Commandements (Julien Duvivier, 1962, Frankrijk/Italië). Episodenfilm laat in zes grof-komische vertellingen zien hoe de duivel de mens de Tien Geboden laat overtreden. Met Louis de Funès, Alain Delon, Fernandel. TV5, 22.15-0.15u. & 1.05-3.15u.

Phoenix (Danny Cannon, 1998, VS). Vier corrupte agenten, onder wie Ray Liotta, jagen op gangster in povere, onsympathieke thriller met evidente Tarantino-invloeden. Ook met Angelica Huston. ZDF, 22.15-23.55u., nagesynchroniseerd.

La vie de Jésus (Bruno Dumont, 1997, Frankrijk). Zie Film-vooraf. Ned. 3, 0.15-1.50u.

Conceiving Ada (Lynn Hershman-Leeson, 1997, VS). Drama annex digitale tijdreis-film vergelijkt twee vrouwenlevens. Eigentijdse programmeur Emma (Francesca Faridany) legt via haar computer contact met de 19de-eeuwse, briljante wiskundige Lady Adan Byron Lovelace (Tilda Swinton), dochter van Lord Byron. ZDF, 0.20-1.45u., nagesynchr.

Shoot To Kill / Deadly Pursuit (Roger Spottiswoode, 1988, VS). Verzorgde thriller, waarin berggids Tom Berenger politieman Sydney Poitier in de binnenlanden van Brits-Columbia bijstaat tijdens jacht op ontsnapte misdadiger. Schurk heeft Berengers vriendin Kirstie Alley gegijzeld. BBC1, 0.30-2.15u.

A Low Down Dirty Shame (Keenen Ivory Wayans, 1994, VS). Actiekomedie met regisseur Wayans in hoofdrol van naar verdwenen drugsgeld speurende privé-detective. Overdadig gebruik van slow-motion bij schietpartijen. ARD, 0.50-2. 25u., tweetalig.

Somebody Killed Her Husband (Lamont Johnson, 1978, VS). Minder geslaagd speelfilmdebuut van Farrah Fawcett-Majors wil een comedy-thriller zijn. Samen met minnaar Jeff Bridges speurt zij naar de moordenaar van haar echtgenoot. Morgen, SBS6, 13.35-15.15u., onderbroken door reclame.

Contraband (Michael Powell, 1940, Engeland). Door Emeric Pressburger geschreven, ironische spionagethriller met knipogen naar Hitchcock. Deense vrachtvaarder Conrad Veidt en Valerie Hobson zijn Duitse spionnen op het spoor in het Londen van de Tweede Wereldoorlog. Morgen, BBC2, 14.10-15.40u., zwart-wit.

aanbevolen

NRC Webpagina's
29 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad