U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

AVRO 'beneden de maat'
"Beneden de maat". Dat vindt de NOS-top van het programma-aanbod van de AVRO voor het seizoen 2001-2002.

Geknipt en geschoren op tv
Enthousiast gaf hij zich op voor het tv programma de TV-kapper. Nu trekt hij zich de haren uit het hoofd. Kapper Wilfred voelt zich slachtoffer van bedrog bij de publieke omroep.

Gazprom wint strijd om NTV
De Russische aardgasgigant Gazprom zegt een meerderheid van aandelen in de tv-zender NTV te hebben. Het gasconcern wil komende week een nieuwe raad van bestuur benoemen met daarin vrijwel de voltallige bedrijfstop. Gazprom snijdt daarmee Ted Turner, de Amerikaanse miljardair die CNN oprichtte, de pas af.

Hackers op sites Microsoft
De Amerikaanse softwarekoning Microsoft werd deze week geteisterd door een reeks problemen met de bereikbaarheid van zijn websites. Gisteren werd het bedrijf slachtoffer van een aanval van hackers, waardoor enkele websites urenlang buiten werking waren.

De macho's van de weg
Transport is de bloedsomloop van onze samenleving en bepaalt in hoge mate de kwaliteit van ons leven. Aldus Transport en Logistiek Nederland (TLN). Volgens de belangenbehartiger van het beroepsgoederenvervoer brengen de Nederlandse transportondernemers elk jaar zo'n 383 miljoen ton goederen in binnen- en buitenland van A naar B. De waarde van deze goederen bedraagt zo'n 1.500 miljard gulden per jaar, ofwel 91.000 gulden per Nederlander. Met een jaaromzet van 21 miljard gulden is deze bedrijfstak daarmee de 'motor van onze nationale economie'.

Getronics klaar met desinvesteringen
Getronics heeft gisteren haar desinvesteringsprogramma van in totaal 970 miljoen euro (2,3 miljard gulden) afgerond. De automatiseerder verkocht als laatste in een serie bedrijven de Spaanse computerdistributeur Diode aan het zittende management. Net als de andere bedrijven beschouwt Getronics Diode, dat een jaaromzet van 94 miljoen euro kent, niet als een kernactiviteit. Getronics concentreert zich nu op advieswerk en het oplossen van automatiseringsproblemen van zakelijke klanten. (ANP)

Cap Gemini ziet omzet stijgen
Automatiseerder Cap Gemini Benelux heeft in het afgelopen jaar de omzet zien stijgen met 13 procent tot bijna 2 miljard gulden. De voorlopige cijfers zijn enigszins vertroebeld, onder meer door de overname van de consultants van Ernst & Young. Het bedrijfsresultaat over het jaar 2000 steeg met 4,5 procent tot ruim 330 miljoen gulden. Cap Gemini Benelux is een onderdeel van Cap Gemini SA, dat gevestigd is in Parijs. (ANP)

Brussel onderzoekt mogelijk cd-kartel
De Europese Commissie is een onderzoek begonnen naar mogelijke afspraken tussen de muziekindustrie en de detailhandel over prijzen voor compact discs. Dit heeft een woordvoerster van eurocommissaris Mario Monti (Mededinging) gezegd. Het onderzoek is nog in een "allereerste fase" en over de uitkomst kan nog niets worden gezegd, aldus de woordvoerster. Het onderzoek volgt na een soortgelijk onderzoek van de Amerikaanse Federal Trade Commission, die concludeerde dat prijsafspraken over cd's de consument sinds 1997 zeker 480 miljoen dollar (1,15 miljard gulden) heeft gekost. Het gaat om grote muziekmaatschappijen als EMI, Universal, Time Warner, Sony en Bertelsmann. (Hans Buddingh', Brussel)


Eind deze maand worden de Bloggies uitgereikt. Deze Oscars van de weblogwereld, kunnen worden gewonnen in categorieën als 'beste nieuwkomer' en 'beste technische toepassing'. Via de site Fairvue kunnen de genomineerde weblogs bekeken worden, en kunnen de bezoekers op hun favoriet stemmen. Voor wie niet weet wat weblogs zijn, geeft de site ook een heldere uitleg. De winnaars van de Bloggies worden op 31 januari bekendgemaakt.
(www.fairvue.com)

NRC Webpagina's
26 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad