U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Duizend doden na aardbeving India
Het westen van India is afgelopen nacht getroffen door een zware aardbeving die tot ver in het buurland Pakistan en zelfs tot in Nepal en Bangladesh werd gevoeld. Ruim 1.000 mensen zijn omgekomen.

Kamer: onderzoek gedrag asielzoeker
Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil een breed vervolgonderzoek naar crimineel gedrag van asielzoekers. Aanleiding is de openbaarmaking van het rapport 'Asielzoekers crimineler?' door staatssecretaris Kalsbeek (Justitie). Die ziet zelf echter geen enkele aanleiding tot zo'n studie omdat haar - behalve uit Groningen - uit de rest van het land "helemaal geen alarmerende signalen bereiken".

Plan bevrijding Baybasin
In de zwaarbeveiligde rechtszaal van de Rotterdamse rechtbank zijn gisteren drie personen aangehouden wegens "voorbereidingshandelingen voor het helpen ontsnappen van Hüseyin Baybasin".

Greenspan: groei is eruit
De Amerikaanse economie groeit vrijwel niet meer. Dat zei Alan Greenspan, de voorzitter van het Amerikaanse stelsel van federale banken, gisteren in het Congres. "Voor zover we kunnen beoordelen hebben we een erg dramatische afkoeling gehad."

FAO: BSE duikt wegens diermeel op buiten Europa
De gekkekoeienziekte zal 'zeer waarschijnlijk' ook opduiken buiten Europa, in landen die veel diermeel hebben geïmporteerd. Dit stelt de FAO, de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. In een Nederlandse slachterij is woensdag een koe ontdekt die mogelijk besmet is met BSE. Dit zou het tiende geval in Nederland zijn.

Clément in tennisfinale
De Franse tennisser Arnaud Clément heeft zich vanmorgen ten koste van zijn landgenoot Sebastien Grosjean geplaatst voor de finale van de Australian Open. Clément won met 5-7 2-6 7-6 7-5 en 6-2 en komt nu zondag in de finale uit tegen de Amerikaan Andre Agassi.

Aantal WAO'ers nadert 1 miljoen
Het aantal WAO-uitkeringen nadert de 950.000, deelt het Landelijk Instituut Sociale Verzekeringen mee. Omdat sommige mensen twee uitkeringen hebben ligt het aantal arbeidsongeschikten iets lager, in november 938.000.

Veiligheid boven milieu Schiphol
Het kabinet gaat vandaag naar verwachting akkoord met een besluit dat de luchthaven Schiphol in staat stelt om bij zwaar weer te kiezen voor veiligheid boven milieunormen.

'Geen onderzoek tegen Bouterse'
De rechter-commissaris in Arnhem opent - ondanks een vordering van het openbaar ministerie - geen vooronderzoek tegen de Surinaamse ex- legerleider Desi Bouterse.

Natte sneeuw
Morgen bewolkt en perioden met regen, in het oosten natte sneeuw. Maxima 2 tot 5 graden bij matige wind, eerst oostelijk later draaiend naar noordwest. Vooruitzichten tot en met woensdag: Wolkenvelden, af en toe zon en kans op een bui. Maxima 3 tot 6 graden.


NRC Webpagina's
26 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad