U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Regering wel op de hoogte van Echelon
Nederland neemt slechts in beperkte mate deel aan het internationale spionage-netwerk Echelon door het onderscheppen en selecteren van satellietverkeer vanuit een locatie in Zuidkamp. Voor het overige moet de Nederlandse regering de afgelopen jaren zonder twijfel geweten hebben van het bestaan van Echelon, al is het niet onwaarschijnlijk dat de exacte naam nooit bij de regering bekend is geweest.

De daden van kameraad G.B.
Het onvolprezen VPRO-programma OVT blikte afgelopen zondag terug op Radio Moskou, de Russische zender die vanaf 1929 tot het eind van de Koude Oorlog in 1994 Nederlandstalig propaganda maakte voor de communistische heilstaat. Een terugblik die een onthutsend beeld gaf van de naïviteit van een aantal naar de USSR gelokte Nederlandse presentatoren wiens enige werk het was om uiterst punctueel voorgebakken propaganda-teksten op te lezen.

Landis wil met emissie 40 mln ophalen
Automatiseringsbedrijf Landis wil via een onderhandse emissie minimaal 40 miljoen euro ophalen bij institutionele beleggers. Met het geld wil het bedrijf de overname van branchegenoot Citee uit Leidschendam bekostigen. Landis kondigde deze overname vorig jaar oktober aan. Het bedrijf versterkte hiermee zijn divisie die netwerken voor data en spraak ontwerpt, test en aanlegt. Vijf maanden eerder kondigde Landis al de overname van telecombedrijf Detron aan. Het concern wil zich via de Benelux uitbreiden naar Frankrijk, Italië en Duitsland. Ook voor de financiering van de ontwikkeling van de serviceactiviteiten heeft Landis op termijn extra middelen nodig. (ANP)

Uitgifteprijs Orange gaat omlaag
France Telecom brengt zijn mobiele telefoniedochter Orange naar de beurs voor een uitgifteprijs die fors naar beneden is bijgesteld. Het telecombedrijf hoopt zo de belangsteling van beleggers te vergroten. France Telecom biedt Orange aan voor een bedrag tussen de 11,5 en 13,5 euro per aandeel. Daarmee komt de waarde van Orange te liggen op minimaal 55,2 en maximaal 64,8 miljard euro. France Telecom kocht Orange in mei vorig jaar van het Britse Vodafone. De waarde van Orange werd destijds geschat op bijna 160 miljard euro. Met de beursgang is 13 procent van het aandelenkapitaal gemoeid. Bij grote belangstelling kan dit 15 procent worden. Tegelijkertijd met de beursgang geeft France Telecom obligaties uit die kunnen worden omgezet in aandelen van Orange. (Redactie Economie)

Microsoft start adverentiecampagne
Softwarebedrijf Microsoft begint een advertentiecampagne van ongeveer 220 miljoen dollar. Daarmee wil het bedrijf zijn positie ten opzichte van concurrenten Sun Microsystems, IBM en Oracle verbeteren. In totaal geeft Microsoft dit jaar een half miljard dollar uit aan reclame, ook voor de online service van Microsoft Network en voor de spelcomputer XBox, die in de VS in het najaar komt. (AP)


Welke musea heeft Kaapstad? Waar wordt popart gedoceerd? World Wide Art Resources is een uitgebreide online database over kunst in de breedste zin van het woord. Van tapdansen tot aquarellen, deze website heeft er informatie over in de vorm van biografieën van kunstenaars, de geschiedenis van stromingen en overzichten van musea wereldwijd. Handig zijn de vele links die doorverwijzen naar andere informatieve sites.
(wwar.com)

NRC Webpagina's
22 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad