U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Opwarming aarde komt door de mens
De aarde wordt onmiskenbaar warmer en dat lijkt onweerlegbaar het gevolg van menselijk handelen. Dat is de harde conclusie waar beleidsmakers en toonaangevende klimaatonderzoekers dit weekeinde in Shanghai mee hebben ingestemd.

Galapagos eilanden bedreigd
De Galapagos-eilanden, de beroemde archipel voor de kust van Ecuador in de Stille Oceaan, worden bedreigd door olie. De olietanker Jessica strandde afgelopen dinsdag een paar honderd meter voor de kust van het eiland San Christóbal en is dit weekeinde olie gaan lekken.

Mogelijk verbod op vangst van kabeljauw
De Europese Commissie heeft vergevorderde plannen om in grote delen van de Noordzee het vissen op kabeljauw te verbieden. Omdat hierdoor ook de vangst van schol en tong verboden zou worden, heeft dit besluit volgens het Productschap Vis in Den Haag "dramatische consequenties" voor het Nederlandse visserijbedrijf.

Zorgen PvdA over vader Máxima
De PvdA-fractie in de Tweede Kamer heeft vandaag premier Kok opgeroepen rekening te houden met de zorgen die in Nederland bestaan rond de persoon van Jorge Zorreguieta, vader van Máxima.

Bolkestein laakt opstelling Kok op Eurotop
Eurocommissaris Bolkestein heeft scherpe kritiek geuit op de opstelling van premier Kok bij de top van Europese regeringsleiders in Nice, afgelopen december. Kok zette toen door dat Nederland binnen de EU meer stemgewicht kreeg dan België.

Dijkstal vindt Zalm-norm heilig
VVD-fractievoorzitter Dijkstal noemt het onaanvaardbaar dat de begrotingsregels van het paarse kabinet zouden worden opengebroken. Coalitiepartners PvdA en D66 hebben gespeculeerd over doorbreking van deze zogenoemde Zalm-norm.

Wraking in beursfraudezaak
De speciale rechtbank die de zaken in het beursfraudeonderzoek behandelt, zal worden gewraakt. Volgens de raadsman van een van de verdachten moeten de rechters worden vervangen omdat ze niet onpartijdig zijn.

Weer acties bij het spoor
Conducteurs en machinisten van de Nederlandse Spoorwegen (NS) houden volgende week opnieuw acties uit onvrede met het beleid van de NS- directie. Conducteurs zullen de kaartjes van de reizigers mogelijk niet controleren.

Winkeliers: meer geld voor euro
Winkeliers hebben 100 miljoen gulden extra nodig ter compensatie van de kosten voor de invoering van de euro, aldus een nota van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Paus benoemt 37 nieuwe kardinalen
Paus Johannes Paulus II heeft 37 nieuwe kardinalen benoemd. Van de 128 kardinalen die op dit moment mogen deelnemen aan een eventuele pausverkiezing zijn slechts tien niet benoemd door deze paus.

Architect Lapidus (98) overleden
De Amerikaanse architect Morris Lapidus (98) is in Miami overleden. Lapidus mocht nog meemaken hoe zijn jarenlang verguisde werk een herwaardering onderging.

Overdag droog
Morgen overdag nevelig met wolkenvelden, 's avonds regen. Middagtemperatuur 8 of 9 graden. Vrij krachtige, aan zee 's avonds harde zuidenwind. Vooruitzichten tot en met zaterdag: Woensdag regen, daarna af en en toe een bui en middagtemperatuur dalend naar 6 graden.


NRC Webpagina's
22 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad