U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Veel eerder dan verwacht lijkt er een einde te komen aan het geruchtmakende Lockerbieproces met vandaag het slotpleidooi. Verder het initiatief van het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid om automobilisten, die onder invloed een ongeluk hebben veroorzaakt, met de nabestaanden van hun slachtoffers te confronteren. Ned.2, 17.35-18.43u.

Nova. Onder andere aandacht voor de nieuwe ministersploeg van de Amerikaanse president George W. Bush waaruit blijkt dat hij veel mensen uit de vriendenploeg van zijn vader heeft gerekruteerd. Ned.3, 22.30-23.00u.

DOCUMENTAIRES

Noorderlicht. Slechts een derde deel van de toegediende medicijnen heeft het beoogde effect. De rest wordt niet ingenomen, heeft geen invloed of zorgt voor bijwerkingen. Maar de ontcijfering van het menselijk DNA kan de farmaceutische praktijk aanzienlijk verbeteren. Afl.: Lange adem. Ned.3, 20.30-21.00u.

Het algemeen belang. In deze tweede aflevering over veranderingen in straat, wijk of dorp gaat het om de voorgenomen aanleg van een ringweg rond het centrum van Oudenbosch. Ned.3, 21.00-21.30u.

Het andere gezicht. Laetitia groeide vanaf haar vierde jaar op in Amerika bij adoptie-ouders. Ze dacht dat haar echte ouders in de oorlog van El Salvador de dood hadden gevonden, maar op 18-jarige leeftijd komt Laetitia erachter dat zij nog leven. Een confrontatie met haar ouders in El Salvador. Ned.1, 21.51-22.17u.

37ø. In het Cern-instituut in Genève zoeken wetenschappers naar de oerbouwstenen van de kosmos. Afl.: Higgs - Die Jagd nach dem Unsichtbaren. ZDF, 22.15-23.15u.

Niets meer te verliezen. Over de 60-jarige Peter van Maanen die weet dat hij nog een half jaar te leven heeft, nadat een vergevorderde vorm van maagkanker bij hem werd geconstateerd. Ned.1, 22.22-23.00u.

Het derde oog. Onze persoonlijkheid, onze creativiteit, ons intellect en onze gevoelens komen allemaal voort uit de ietwat grijze massa zenuwen onder onze schedel. Maar kan alles, van spierbeweging tot religieuze ervaring, tot de activiteit van de hersenen worden teruggebracht? Canvas, 22.45-23.35u.

Blood on the carpet. Serie over bizarre en venijnige veldslagen in de zakenwereld. De zakelijke relatie tussen kledinggigant Luciano Benetton en zijn reclameman Oliviero Toscani liep stuk toen een campagne zorgde voor rechtszaken in Amerika. Afl.: Blood, sweaters and sears. BBC2, 22.50-23.30u.

PRAATPROGRAMMA

Het elfde uur. Gesprek met Rosalie van Rijn van het Brandwondencentrum in Beverwijk over de slachtoffers van de brand in het café in Volendam. Ook te gast schrijfster Yvonne Keuls en de in Italië wonende priester Antoine Bodar. Ned.1, 21.02-21.51u.

TV-show. Portret van de RTL-Amerika-correspondent Max Westerman en een gesprek en optreden van televisie-kok Joop Braakhekke en zangeres Ilse Delange. Ned.2, 21.55-22.55u.

David Letterman. Eind december was het afscheid van David Letterman iets te voorbarig. De verkoop van Fox aan SBS is uit voorzorg alsnog aangemeld bij de Europese mededingingsautoriteiten. In afwachting van een reactie blijft Fox verantwoordelijk voor de programma's en is Letterman nog enige weken te zien. Fox, 23.20-0.20u.

KUNST

Pitch. Een speciale sessie rondom Richard Bona, basgitarist en zanger uit Kameroen, tijdens de Music Meeting vorig jaar in Nijmegen. Verder een portret van de 77-jarige tapdanseres Trees Siebers en een korte dansfilm van choreograaf Karin Post en regisseur Bon Bentley. Ned.3, 23.00-23.50u.

FILM

Much Ado about Nothing (Kenneth Branagh, 1993, Engeland). Branagh reduceerde Shakespeare's bittere komedie over de zwakte, de leugenachtigheid en het opportunisme van verliefde mensen tot dartele uiterlijkheden en concentreerde zich op het plezier van zijn acteurs: Keanu Reeves, Denzel Washington, Emma Thompson, Michael Keaton. RTL5, 20.30-22.30u., met reclame.

Joe Kidd (John Sturges, 1972, VS). Zie Film-vooraf. SBS6, 20.30-22.00u., onderbroken door reclame.

Relentless (William Lustig, 1989, VS). Kleine thriller over psychopatische moordenaar (Judd Nelson) die zijn slachtoffers willekeurig uit het telefoonboek plukt. Ook met Robert Loggia, Meg Foster. Fox, 20.30-22.10u., met reclame.

A Dangerous Woman (S. Gyllenhaal, 1993, VS). Verfilming van roman van Mary McGarry Morris. Komst van beschonken klusjesman Gabriel Byrne verhoogt spanning in toch al labiele huishouden van onnozele Debra Winger en haar welgestelde tante Barbara Hershey. Ned.2, 23.05-0.43u.

Fargo (Joel Coen, 1996, VS). Op ware gebeurtenissen gebaseerde, geestige morele vertelling van de gebroeders Coen over de nuchtere strijd van een hoogzwangere politiechef (Frances McDormand) die op het besneeuwde platteland van Minnesota sullige, maar bloedgevaarlijke criminelen - onder wie Steve Buscemi - met gezond verstand ontmaskert. ZDF, 0.20-1.55u., nagesynchroniseerd.

Rollercoaster (James Goldstone, 1977, VS). Weinig geraffineerde thriller benut nauwelijks het kansrijke scenario: leger van veiligheidsagenten, onder wie George Segal en Richard Widmark, is op jacht naar een maniak (Timothy Bottoms) die achtbanen saboteert. BBC1, 0.40-2.35u.

Tintin et le temple du solei (Hergé, 1969, Frankrijk). Tekenfilm naar de Kuifje-strips 'De zeven kristallen bollen' en 'De zonnetempel'. Liedjes van Jacques Brel. Morgen, RTL4, 11.50-13.20u., onderbroken door reclame.

Ghost Fever (Lee Madden, 1987, VS). Kluchtige komedie met Sherman Hemsley en Luis Avalos als politie-agenten die van doen krijgen met geesten. Morgen, SBS6, 14.05-15.25u., onderbroken door reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
9 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad