U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Controle e-mails bij verdenking
Werkgevers mogen alleen de e-mails en het internetgebruik van hun personeelsleden controleren als ze hen ergens van verdenken. Deze richtlijn heeft de Registratiekamer opgesteld op verzoek van werkgevers.

Pieper: bij L&H ook 'B' zeggen
Er zijn nog goede kansen voor het controversiële spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie, meent president-commissaris Roel Pieper. 'Een unieke situatie.'

Ontslagen bij internetpoot New York Times Company
Wegens tegenvallende advertentie-inkomsten op zijn website verdwijnen bij de internetpoot van de New York Times ongeveer zeventig banen.

Overnametempo Tiscali is gok van Renato Soru
De overname van World Online is nauwelijks afgerond, maar Tiscali is alweer toe aan een nieuwe acquisitie. Expandeert het Italiaanse internetbedrijf niet te snel?

Expansie internetmakelaar IMG Holland fors vertraagd
De interneteffectenmakelaar IMG Holland heeft zijn plannen uit te groeien tot een volledige effectenbank voor zeker een halfjaar in de ijskast moeten schuiven. Door de malaise in de internetbranche is de directie van het bedrijf langer op zoek naar een geldschieter dan was voorzien.

Jongeren lezen vaker kranten
Jongeren zijn meer kranten gaan lezen door de introductie van Metro en Spits, twee kranten op tabloidformaat die gratis worden verspreid in de trein. Driekwart van de jongeren van 16 tot 24 jaar zegt die kranten regelmatig te lezen. Van de gehele bevolking boven de 16 jaar leest 94 procent kranten.

Annie's sigaret
Annie M.G. Schmidt heeft ook in was een sigaret in haar hand. Ze zit sinds kort in de koepel van Madame Tussaud's aan de Dam in Amsterdam, en de maker van het wassen beeld heeft haar afgebeeld zoals ze in werkelijkheid was: met een sigaret. Ze is trouwens niet de enige in de wassenbeeldencollectie; ook de schilders Picasso en Mondriaan zijn er als rokers vereeuwigd. Maar toen Annie Schmidt er eind december bij kwam, leidde dat voor het eerst tot een protest van de Nederlandse niet-rokersvereniging CAN.

Acrostichon bestraft
De Britse journalist Stephen Pollard die op zijn laatste werkdag als commentator van The Daily Express een verwensing aan uitgever en softpornobaas Paul Desmond verstopte in een hoofdartikel - 'Fuck you Desmond' als acrostichon - moet daar duur voor betalen. The Times, waar Pollard deze maand zou beginnen, neemt hem bij nader inzien niet in dienst omdat zijn grap ongepast zou zijn voor een serieuze krant. Sommigen houden het er op dat Times-eigenaar Rupert Murdoch geen kans wilde lopen in zijn eigen blad te worden beledigd.

Telia toch in UMTS-deal
Telia stapt alsnog in de Zweedse markt voor geavanceerde mobiele telefonie (UMTS). Het Zweedse staatstelecombedrijf richt samen met zijn branchegenoot NetCom een joint venture op voor de aanleg van een Zweeds UMTS-netwerk. Telia greep vorige maand mis bij de verdeling van de Zweedse UMTS-licenties voor snel mobiel internetten. In de zogeheten schoonheidswedstrijd won NetCom wel een van de vier vergunningen, via zijn volledige dochter Tele2. Telia bevestigde gisteren dat het in beroep gaat tegen de beslissing van de overheid om geen UMTS-licentie toe te kennen aan het staatsbedrijf.

Amazon ziet omzet wel stijgen
De Amerikaanse internetwinkel Amazon verwacht over het vierde kwartaal van 2000 een omzet van meer dan 960 miljoen dollar (2,2 miljard gulden). Dat is 40 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat is nog wel negatief. Het bedraagt 7 procent van de verkoop, tegen 26 procent vorig jaar. Amazon komt 30 januari met de definitieve cijfers over het vierde kwartaal. (ANP)

Ision neemt InterNet Noord over
Het Duitse internetbedrijf Ision heeft het Groningse InterNet Noord overgenomen, een zelfstandige aanbieder die zich vooral richt op de zakelijke markt in Noord-Nederland. De overname, waarover geen financiële details zijn bekendgemaakt, past in de strategie van Ision de activiteiten in Nederland te vergroten. Het Duitse bedrijf is een van de snelst groeiende internetbedrijven in eigen land, met 35 procent van de Duitse zakelijke markt. Ision zette vorig jaar voet aan de grond in Nederland met de overname van internetbedrijf Knoware uit Bunnik. (ANP)


Geen voorrang verlenen met de auto kan een boete van 180 gulden opleveren. Wie zijn buren 's nachts lastig valt met luide muziek betaalt 150 gulden. In de boetebase op de site van het Openbaar Ministerie kan bij elke overtreding het boetebedrag worden gevonden. De procedure is simpel: kies een delict en een paar muisklikken verder wordt de precieze overtreding vastgesteld met het aan justitie verschuldigde bedrag.
(www.openbaarministerie.nl/boetebase)

NRC Webpagina's
9 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad