U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kans klein op premie Endemol
De kans is klein dat Telefónica, de nieuwe eigenaar van Endemol, de welkomstpremie van 100 miljoen euro daadwerkelijk aan het personeel van het amusementsbedrijf gaat uitkeren. De - nooit bekendgemaakte - voorwaarden die de Spanjaarden stellen blijken zo hoog te zijn, dat het sterk de vraag is of een volledige uitkering beschikbaar komt.

WOL eist miljarden van VEB
Als de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) de rechtszaak tegen World Online voortzet kan het rekenen op een tegenclaim die 16 keer zo groot is. Dit heeft een woordvoerster van World Online vanmorgen bevestigd.

L&H doet opnieuw verzoek om surseance
Het Vlaamse spraaktechnologiebedrijf Lernnout & Hauspie (L&H) heeft gisteren bij de rechtbank van koophandel in Ieper opnieuw om uitstel van betaling gevraagd. Begin deze maand had de rechtbank een aanvraag afgewezen wegens onvoldoende gegevens. De rechter sprak zelfs van een "armoedig" herstructureringsplan. De top van L&H had eerder nog aangekondigd dat het bedrijf bij het gerechtshof in Gent in beroep zou gaan.

'Telecomsector moet rekenen op meer claims'
Mobiele telefoonbedrijven kunnen meer rechtzaken tegemoetzien van slachtoffers van hersentumoren in de Verenigde Staten. Dat heeft de Britse krant Times vandaag bericht. Een advocaat die onlangs succes boekte met claims van rokers tegen de tabaksindustrie, is nu volgens de Times bezig met de voorbereiding van tien claims tegen fabrikanten van handsets, mobiele telefoonbedrijven en telecombedrijven die vaste lijnen exploiteren.

Misverstanden
Onder de kerstboom lag niet het nieuwste nummer van Elsevier dat ondermeer terugblikt op het afgelopen jaar, maar twee kloeke boeken: het tweede deel van de Hitler-biografie van Ian Kershaw en de Marx- biografie van Francis Wheen. De cadeau's maakten het verbod op het huren van The sound of music ("Die film komt het huis niet meer in!") meer dan goed.

Telegraaf niet in Zweden
Uitgeverij De Telegraaf ziet af van een plan om een meerderheidsbelang te nemen in de uitgever Stockholm News die in Zweden een gratis krant uitgeeft. In plaats daarvan wordt het bedrijf opgeheven. Dat heeft Holdingmaatschappij De Telegraaf meegedeeld. Begin november tekende De Telegraaf, die in Nederland de gratis kranten Spits en News.nl uitgeeft, een intentieverklaring om de meerderheid van de aandelen in handen te krijgen. De krant had destijds in acht weken een oplage van 145.000 stuks bereikt. Volgens De Telegraaf was er niet genoeg kapitaal geworven om de krant winstgevend te maken.

Afkoelende economie treft virusbestrijder
Softwarefabrikant Network Associates, bekend van het antivirusprogramma McAfee, heeft op de effectenbeurs van New York een zware val gemaakt. Beleggers vaagden tweederde van de beurswaarde weg omdat het bedrijf verwacht in de rode cijfers te belanden. Network zegt hinder te ondervinden van de afkoelende Amerikaanse economie. De afnemende economische groei in de VS heeft er volgens Network Associates voor gezorgd dat afnemers hun voorraden dramatisch terugbrengen. Daardoor gaat het verlies in het vierde kwartaal uitkomen op 130 tot 140 miljoen dollar. Analisten rekenden tot dusver op een winst van 40 50 miljoen dollar. (ANP)

Startpagina.nl verhoogt advertentietarief
Startpagina.nl schroeft zijn advertentietarieven flink op. De bedrijven die nu nog een vast bedrag van 3500 gulden per maand op tafel moeten leggen, dienen volgend jaar twee kwartjes per bezoeker te betalen. Voor sommige bedrijven kunnen de advertentiekosten daardoor oplopen tot twee ton per jaar. Startpagina.nl werkt met vrijwilligers die op internet over een bepaald onderwerp naar interessante webpagina' speuren. Startpagina.nl bundelt die sites op een dochterpagina. Daardoor kan een internetgebruiker via Startpagina.nl snel doorklikken naar zijn favoriete onderwerp. Eerder deze maand bleek uit onderzoek dat Startpagina.nl de meest bezochte Nederlandse website van dit jaar was. Uitgever VNU heeft het bedrijfsonderdeel inmiddels in de verkoop gezet. (ANP)


Zondag overleed John Cooper, de man achter de fameuze Mini Cooper. Het autootje werd eind jaren vijftig ontworpen, maar werd pas echt een succes toen de sportieve Cooper-versie op de markt verscheen. De Engelstalige site Mini Space vertelt het verhaal achter het kleine wagentje, waarbij de racehistorie uitgebreid aan bod komt. Op de site staan verder een hoop wetenswaardigheden zoals de band tussen de Beatles en Mini.
(www.cooper.demon.nl)

NRC Webpagina's
28 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad