U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kans klein op premie Endemol

Door onze financiële redactie
ROTTERDAM, 28 DEC. De kans is klein dat Telefónica, de nieuwe eigenaar van Endemol, de welkomstpremie van 100 miljoen euro daadwerkelijk aan het personeel van het amusementsbedrijf gaat uitkeren. De - nooit bekendgemaakte - voorwaarden die de Spanjaarden stellen blijken zo hoog te zijn, dat het sterk de vraag is of een volledige uitkering beschikbaar komt.

De werknemers van het entertainmentbedrijf zouden een bonus van omgerekend ongeveer een ton per persoon krijgen als zij de doelstellingen voor het komend jaar zouden halen, zo bleek uit het biedingsbericht in juli. John de Mol zou het geld - in de wandelgangen de ton van John - in hoogsteigen persoon verdelen. De uitbetaling van de bonus is echter afhankelijk van de bedrijfswinst en die moet volgens een woordvoerder van Endemol "fors hoger" zijn dan het afgelopen boekjaar. "Die doelstelling wordt erg moeilijk haalbaar." Wanneer het inderdaad niet lukt een forse winstgroei te realiseren, dan gaat ook de uitkering omlaag tot 45 of 25 procent van 100 miljoen. Als het echt tegenzit komt er helemaal niets.

Het lopende boekjaar van Endemol wordt eind juli 2001 afgesloten. Het zal niet makkelijk worden om de winst te laten stijgen. Het afgelopen jaar had Endemol de kaskraker Big Brother. Wel wordt de verkoop van dit concept aan andere landen verkocht, hetgeen vanzelfsprekend de nodige inkomsten oplevert.

NRC Webpagina's
28 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad