U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Mogelijk besmet vlees in de handel
Nederlandse supermarkten en delicatessenwinkels verkopen na het alarm over Duits rundvlees nog steeds producten die mogelijk besmet zijn met BSE. Het betreft vlees uit onder meer Italië, Spanje en Griekenland.

NS steekt 3 mld in spoor
De Nederlandse Spoorwegen investeren drie miljard gulden in de verbetering van de kwaliteit van het spoor en de stations. De investeringen worden over tien jaar uitgesmeerd en vloeien voort uit afspraken die NS vorige week met minister Netelenbos (Verkeer) heeft gemaakt in het overgangscontract.

Premier Israël praat nog niet met Arafat
De Israëlische premier Barak heeft vanmorgen vroeg besloten niet deel te nemen aan een ontmoeting met de Palestijnse leider Arafat in Sharm el-Sheikh onder auspiciën van de Egyptische president Mubarak.

'Milosevic in januari in arrest'
Ex-president Slobodan Milosevic en zijn vrouw Mira Markovic worden mogelijk in januari gearresteerd, niet om te worden uitgeleverd aan het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag, maar om in Joegoslavië zelf te worden berecht als hoofdverantwoordelijken voor de "catastrofe" die het land doormaakt.

Gevangenisstraf voor relschoppers in Den Bosch
De politierechter in Den Bosch heeft vanochtend een 32-jarige glazenwasser uit die stad veroordeeld tot acht weken gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De man was op 16 december betrokken bij de ernstige rellen die in Den Bosch waren uitgebroken na de dood van de 31-jarige Pierre Bouleij.

KPN vraagt partners om geld
KPN onderhandelt met zijn Japanse en Amerikaanse partners over een kapitaalinjectie van ruim 3 miljard euro in KPN Mobile. In ruil daarvoor neemt KPN de miljardenschuld van de dochter over.

Crisis Tsjechische tv verscherpt zich
De crisis bij de Tsjechische televisie rond de nieuwe algemeen directeur spitst zich toe. Gisteravond moesten de Tsjechen het zonder televisie stellen, tenzij ze op de kabel bij andere netwerken terechtkonden.

Keuringsdienst legt zelf boetes op
De keuringsdienst van waren gaat zelf boetes opleggen aan bedrijven. Tot nu toe verliep dat via de rechter.

Kleine bedrijven doen zelf WAO
Veel kleine bedrijven - met name in de bouwsector - gaan binnenkort zelf hun werknemers verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Bij het Lisv, de toezichthouder voor de sociale zekerheid, hebben 1.306 bedrijven een aanvraag ingediend om uit de collectieve WAO te stappen per 1 januari 2001.

WOL eist van VEB miljarden
Als de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) de rechtszaak tegen World Online voortzet kan zij rekenen op een tegenclaim die 16 keer zo groot is.

Anand wil duel tegen Kramnik
Viswanathan Anand is bereid een WK-match te spelen met Vladimir Kramnik. De Indiër Anand is wereldkampioen van de Fide. De Rus Kramnik won eerder een officieuze WK-match tegen Gari Kasparov.

Licht winters
Vanavond en vannacht lichte vorst en kans op gladheid, overdag af en toe zon en enkele winterse buien. Middagtemperatuur 3 graden bij meest matige zuidwestenwind. Vooruitzichten voor zaterdag tot en met dinsdag: eerst weinig verandering, vanaf maandag aanmerkelijk zachter.

NRC Webpagina's
28 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad