U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Schatrijk dankzij kennis van zinloze feitjes
Hij lijkt een onschuldige kandidaat. Maar hij is het niet. Bedrijfskundige Marc Bennink werd rijk met het winnen van televisiespelletjes.

Aanslag op kantoor van linkse krant in Rome
Een extreem-rechtse activist heeft gisteren in het hart van Rome een bomaanslag gepleegd op het kantoor van de linkse krant Il manifesto. De bom richtte forse schade aan maar de enige gewonde was de activist zelf. De bom is vrijwel zeker te vroeg ontploft.

'Scholier is niet goed in internet'
De drukstbezochte onderwijssite van Nederland is verkocht. Maar de maker, Sjoerd Huyg, werd geen miljonair. De maker van Internet College over geld en leerlingen

Haastige pakketjes
Wie net een nieuwe wap-telefoon heeft gekocht, is alweer ouderwets. Binnenkort liggen gprs-telefoons in de schappen. De nieuwe mobiele techniek gaat traag van start.

Leren lezen met Ienieminie
Zeg Ieniemienie of fluit de begintune van Sesamstraat en zeker drie generaties Nederlanders zullen glimlachen. Een gesprek met de vice-president van de Sesame Workshop, Pamela Green, over een programma dat verder rijkt dan het scherm.

'Europees nieuws heeft de toekomst'
Het moest de belangrijkste leverancier van Europees nieuws worden. Maar nog geen jaar na de feestelijke opening is de Europese nieuwswebsite Prezz.com alweer ter ziele. Een gesprek met oprichtster Guikje Roethof, voormalig Tweede-Kamerlid (D66) en ex-verslaggeefster voor HP/De Tijd.

Yahoo in beroep
Yahoo heeft bij een Amerikaanse rechter beroep aangetekend tegen een beslissing van een Franse rechter. Die bepaalde onlangs dat het internetbedrijf moet voorkomen dat Franse internetgebruikers toegang kunnen krijgen tot een website waar Nazimemorabilia geveild worden. Volgens Yahoo kan een Franse rechter het bedrijf niet verplichten een Amerikaanse site voor Fransen ontoegankelijk te maken.

'Bod Vodafone of Optus'
Het Britse concern Cable & Wireless heeft zijn Australische bedrijf Optus te koop gezet. Er is van diverse zijden belangstelling gemeld. Het Britse Vodafone zou voor het mobieletelefoonconcern maximaal 25 miljard Australische dollar (33 miljard gulden) willen neertellen. Diverse media maakten gisteren melding van het bod van Vodafone, maar het concern wilde niet op de berichten reageren. Het bod is ruim hoger dan de 15 miljard dollar die Optus aan marktwaarde plus schulden zou moeten opleveren.


Ook Jezus heeft zijn eigen fanclub op internet. EO-presentator Peter Scheele doet op zijn website (samen met anderen) hetzelfde als op tv: mensen overtuigen dat de Zoon van God echt bestaan heeft. Soms met de nodige humor, meestal op een beetje flauwe manier. Wie de hoofdstukken van het boek De Beste Argumenten Tegen Jezus bekijkt, treft bijvoorbeeld louter lege pagina's aan. In de moppenrubriek bewijzen de makers overigens ook over de nodige zelfspot te beschikken. Vrij bijzonder is de digitale klaagmuur waar de bezoeker zijn klachten en wensen kan uiten.
(www.jesus-fanclub.org)

NRC Webpagina's
23 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad