U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Duitse vleeswaren direct uit winkels
Het ministerie van Volksgezondheid adviseert bepaalde rundvleeswaren uit Duitsland niet meer te eten. De Keuringsdienst van Waren heeft opdracht gegeven deze producten onmiddellijk uit de winkels te halen.

Puberteit komt niet eerder, seks wel
De leeftijd waarop kinderen in Nederland geslachtsrijp worden is stabiel sinds 1980. Dat blijkt uit onderzoek van kindergeneeskundige Dick Mul. Volgens Amerikaans onderzoek van enige jaren geleden zou de puberteit steeds vroeger beginnen.

Bod Aalbers op Vitesse
Oud-voorzitter Karel Aalbers wil de noodlijdende voetbalclub Vitesse voor 100 miljoen gulden overnemen. Aalbers maakte dit plan gisteren bekend. Hij zegt een Nederlands bedrijf bereid te hebben gevonden dit bedrag te investeren in Vitesse, dat bij hoofdsponsor Nuon voor 60 miljoen gulden in het krijt staat.

Verzet Turkse gevangenen gebroken
De Turkse politie heeft gisteren ook de laatste gevangenis waar gedetineerden verzet boden onder controle gekregen. Ongeveer vierhonderd gedetineerden in de Ümraniye-gevangenis bij Istanbul gaven zich over.

Rembrandt en Renoirs gestolen
Drie zwaarbewapende mannen hebben gisteren een zelfportret van Rembrandt en twee schilderijen van Renoir gestolen uit het Nationale Museum in Stockholm. De schilderijen zijn zo'n 75 miljoen gulden waard.

Richard Virenque vrijgesproken
De rechtbank in Lille heeft de Franse wielrenner Richard Virenque gisteren vrijgesproken in het dopingproces rondom de wielerploeg Festina. De Belgische verzorger Willy Voet en de Franse ploegleider Bruno Roussel kregen ieder een boete en een voorwaardelijke celstraf.

Delta Lloyd stopt met filmfonds
Het Delta Lloyd Filmfonds, de meest kapitaalkrachtige filmfinancier van Nederland, is ter ziele. Delta Lloyd Bank heeft gisteren zijn vertrouwen opgezegd in filmproducent Pleswin, het bedrijf van Leon de Winter en Eric Pleskow.

Man schiet zeven familieleden neer
Een 24-jarige Turkse man heeft gisteren in het Noord-Duitse Salzgitter in zijn ouderlijk huis zes familieleden doodgeschoten en één verwond. Daarna gaf de man zich aan bij de politie, die de schietpartij als afrekening in een familievete omschreef.

Liberalisering post loopt vast
Verdere liberalisering van de post in de Europese Unie is voorlopig van de baan. De EU-ministers bleven gisteravond verdeeld over het minimumgewicht van poststukken die aan de vrije markt kunnen worden overgelaten en over een datum voor volledige liberalisering.

Taxitelefoons weg
Taxicentrale Amsterdam (TCA) moet voor 20 januari het gebruik van telefoonpalen op vijf standplaatsen beëindigen. Dat heeft de president van de rechtbank bepaald.


NRC Webpagina's
23 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad