U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Morsige affaire in de Oekraïne bedreigt president
De verdwijning van de kritische journalist Georgi Gongadze in de Oekraïne heeft de positie van president Koetsjma in gevaar gebracht. Uit een bandopname zou Koetsjma's betrokkenheid blijken.

E-tailers hopen op kerstpiek na dramatisch jaar
Voor veel webwinkels is het in dit kerstseizoen pompen of verzuipen. Om uit de rode cijfers te komen en beleggers weer vertrouwen te geven, wordt gerekend op goede verkopen.

Wat een land
In de zomer van 1972 meldde schrijver dezes zich aan bij de afdeling Zuid van de Amsterdamse PvdA. Gevraagd naar haar achtergrond luidde het antwoord: gereformeerd. "Daar helpen wij je wel van af", sprak de sociaal-democratische wereldverbeteraar. Het was niet grappig bedoeld, wereldverbeteraars worden immers zelden op enig gevoel voor humor betrapt. De vrijage was dan ook niet van al te lange duur.

Brusselmans veroordeeld
De Antwerpse rechtbank heeft vandaag de schrijver Herman Brusselmans veroordeeld tot het betalen van 100.000 frank (5.500 gulden) schadevergoeding aan modeontwerpster Ann Demeulemeester. De rechters oordeelden dat de auteur de ontwerpster opzettelijk gekwetst heeft in zijn boek 'Uitgeverij Guggenheimer'.

OM onderzoekt Hells Angels
Het openbaar ministerie in Amsterdam onderzoekt het bezoek van enkele Hell's Angels aan het RTL-programma Barend & Van Dorp. Ongeveer tien leden van de motorclub stormden dinsdagavond de televisiestudio in Hilversum binnen en deelden klappen uit aan de presentatoren Frits Barend en Henk van Dorp. De Hell's Angels eisten excuses van hen, omdat zij de motorclub een criminele organisatie hadden genoemd. Barend en Van Dorp hebben geen aangifte gedaan. Bij het OM in Amsterdam wordt het incident echter zo serieus genomen, dat daar niet op wordt gewacht.

KPN koopt Promotime
KPN Telecommerce, onderdeel van KPN, heeft 51 procent van de aandelen gekocht van de Haarlemse uitgeverij Promotime. Dat maakt sinds 1995 bladen over internet en computerspelletjes. Bij Promotime, opgericht door vader en zoon Jeroen en Chris de Vries, werken 32 mensen. De uitgeverij beheert titels als PC Zone Benelux (oplage 60.000), Playnation (oplage 60.000) en NetGeneration (oplage 210.000).

KPN verkoopt belang in India
Telecomconcern KPN heeft haar belang van 45 procent in de Indiase internetaanbieder Wipro Net verkocht voor bijna 57 miljoen gulden. Koper is moederconcern Wipro dat al het meerderheidsaandeel had in de joint venture. De transactie werd gisteren bekendgemaakt door de Indiase onderneming. (ANP)


Treinreizen kan ergerniswekkend zijn, maar soms valt tussen de rails wel eens wat te lachen. Blunderende conducteurs, vreemde reizigers en lachwekkende intercommededelingen verzachten regelmatig het leed van vertragingen of het gebrek aan een zitplaats. Omroephumor.nl verzamelde anekdotes, reisverhalen en moppen van reizigers en spoorwegpersoneel in Nederland en daarbuiten. Eigen ervaringen zijn welkom.
(www.omroephumor.nl)

NRC Webpagina's
21 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad