U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Treinverkeer ligt bijna overal stil
Een staking door treinmachinisten en conducteurs heeft vanmorgen het treinverkeer in grote delen van het land volledig stilgelegd. Vooral in het westen, het midden en oosten reden vrijwel geen treinen.

'Aanleg Tweede Maasvlakte niet noodzakelijk'
De aanleg van een Tweede Maasvlakte is, in tegenstelling tot wat het Rotterdams havenbedrijf zegt, niet noodzakelijk. De huidige oppervlakte van de haven biedt voldoende ruimte voor uitbreiding tot in ieder geval 2015. Dat staat in een vertrouwelijk concept-advies van het Centraal Planbureau (CPB).

Achttien miljoen inwoners in 2030
De bevolking van Nederland groeit harder dan was aangenomen. In 2030 telt ons land 18 miljoen inwoners, terwijl het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) er medio dit jaar nog van uitging dat dat zou blijven steken op 17,5 miljoen. Op dit moment wonen er bijna 16 miljoen mensen in Nederland.

Beurzen wankelen na val Wall Street
Een forse koersval van 7,1 procent op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq tot het laagste punt sinds maart 1999, heeft gisteren en vanmorgen gezorgd voor een wereldwijde malaise op de beurzen. De AEX- index in Amsterdam daalde vanmorgen met ruim 2 procent tot 611 punten, het laagste niveau sinds 31 januari, voordat er herstel intrad tot een verlies van 1,1 procent. Gisteren zakte de AEX met 2,3 procent.

Brusselmans veroordeeld
De Antwerpse rechtbank heeft vandaag de schrijver Herman Brusselmans veroordeeld tot het betalen van 100.000 frank (5.500 gulden) schadevergoeding aan modeontwerpster Ann Demeulemeester. De rechters oordeelden dat de auteur de ontwerpster opzettelijk gekwetst heeft in zijn boek 'Uitgeverij Guggenheimer'.

Wenen weigert Duits vlees
Oostenrijk heeft vanochtend zijn grenzen gesloten voor de import van Duits vee en rundvlees. Dit besluit volgde na het bekendmaken door de Duitse regering van een vijfde geval van gekkekoeienziekte.

Olieprijs daalt met 8 procent
De olieprijs is gisteren met acht procent gekelderd, de grootste daling op één dag sinds maart van dit jaar. In de afgelopen acht maanden is de olieprijs niet zo laag geweest.

Van Moorsel sportvrouw 2000
Wielrenster Leontien van Moorsel en zwemmer Pieter van den Hoogenband zijn gisteren gekozen tot sportvrouw en -man van het jaar.

Nutreco
Viskwekerij en veevoerconcern Nutreco heeft het Spaanse Agrovic overgenomen, een pluimveebedrijf met een omzet van 600 miljoen gulden en 1.300 werknemers.

Winterzon
Vannacht lichte tot matige vorst. Overdag zonnig. Zwakke tot matige oostenwind. Maxima rond 3 graden. Vooruitzichten tot en met tweede kerstdag: vanaf zondag toenemende bewolking en kans op neerslag, mogelijk als sneeuw. Temperaturen schommelend rond het vriespunt.


NRC Webpagina's
21 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad