U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

KPN droomt van diepe zakken
De grote uitverkoop van KPN komt maar niet van de grond, terwijl het geld hard nodig is. Maar bestuurder Drechsel laat zich niet opjagen.

AOL Time Warner moet kabel openen
America Online mag Time Warner overnemen, maar moet daarvoor een vèrgaande concessie aan de mededingingsautoriteiten doen. Contractueel is vastgelegd dat de nieuwe onderneming haar kabelnet moet openstellen.

L&H raakt dieper in de problemen
Het noodlijdende Vlaamse spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie komt verder in moeilijkheden door nieuwe onthullingen over het aandeelhouderschap. Een Belgische verzekeraar voelt zich door L&H misleid.

Claim tegen Deutsche Telekom
Een groep Amerikaanse aandeelhouders is een proces begonnen tegen Deutsche Telekom om in totaal 3 miljard dollar vergoeding te krijgen van het telecombedrijf, dat beschuldigd wordt van misleiding bij de overname van Voice Stream Wireless Corp. eerder dit jaar.Dat heeft Deutsche Telekom gisteren meegedeeld.

Onderhandse emissie Unit 4
Softwarefabrikant Unit 4 heeft met een onderhandse aandelenemissie 600.000 nieuwe stukken geplaatst bij institutionele beleggers in Europa. De emissie heeft het uitstaande aandelenkapitaal vergroot met ruim 7 procent.

Superweb bankroet, diensten gestaakt
Internetaanbieder Superweb heeft de handdoek in de ring geworpen. Op zijn site meldt het bedrijf dat het de dienstverlening heeft moeten staken, dat per 7 december uitstel van betaling is verleend, en dat inmiddels het faillissement is aangevraagd.

Winstwaarschuwing Microsoft
Een winstwaarschuwing van Microsoft gisteravond nabeurs op Wall Street drukte vandaag de stemming in Europa, waar de beurzen nog bezig waren de schok te verwerken van de waarschuwing van fusiebanken Chase Manhattan en JP Morgan. In Londen gingen de koersen naar beneden, met een FTSE-index die 0,2 procent lager was op 6.254 punten. Met name de TMT-fondsen en de oliesector waren in mineur.

IMT-licenties Korea
De Zuid-Koreaanse regering heeft twee vergunningen voor mobiel internet, in Azië de zogenoemde IMT-licenties, vergeven aan Korea Telecom en SK Telecom. Zij moeten daarvoor elk 1.300 miljard won (2,7 miljard gulden) betalen. Begin volgend jaar wordt nog een licentie verstrekt. In de zomer 2002 vindt de eerste mobiele internetdienstverlening plaats, tijdens het WK voetbal in Zuid-Korea en Japan.

Nieuw mobieltje Ericsson
Het Zweedse Ericsson ontwikkelt samen met softwarebedrijf Tivoli nieuwe mobieltjes voor internet. De bedoeling is dat gebruikers diensten zoals beurskoersen en sportuitslagen kunnen ontvangen zonder tussenkomst van een internetaanbieder.

Ordina doet overname
Softwarehuis Ordina is van plan om internetnetbedrijf Effective over te nemen. Effective heeft onder meer het internethandelssysteem Alex van Bank Labouchere ontwikkeld. Hoeveel geld er met de transactie is gemoeid, is niet bekendgemaakt. Bij Effective werken 25 mensen die samen goed zijn voor een omzet van 6,6 miljoen gulden.


Twee jeugdleden (14 en 15 jaar jaar oud) van het Wereld Natuur Fonds (WNF) zijn op expeditie in het Zuidpoolgebied en doen daarvan dagelijks verslag op de site van het WNF. In opdracht van prins Willem-Alexander onderzoekt het tweetal hoe het gesteld is met het klimaat en de grootste zoetwatervoorraad van de wereld. Dagelijks fotograferen de twee hun belevenissen. De foto's zijn als e-card te ontvangen.
(www.wnf.nl/zuidpool)

NRC Webpagina's
15 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad