U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hof VS effent pad voor George Bush
Met de krapst mogelijke meerderheid heeft het Supreme Court George W. Bush gelijk gegeven. Handmatige hertelling van stemmen in Florida is nu ongrondwettig. De Republikein heeft daarmee het presidentschap binnen handbereik.

Peper wordt niet vervolgd
Oud-burgemeester A. Peper van Rotterdam wordt niet vervolgd. Het strafrechtelijk onderzoek naar zijn declaraties is afgesloten met een onvoorwaardelijk sepot.

Slachtoffers Indië krijgen 385 mln
De Indische gemeenschap in Nederland krijgt 385 miljoen gulden als "gebaar van rechtsherstel" voor "het formalisme, de bureaucratie en de kilte" waarmee zij na afloop van de Tweede Wereldoorlog door de overheid is bejegend. Minister Borst (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft dit gisteren bekendgemaakt tijdens het gesprek dat zij had met het Indisch Platform.

Storm oorzaak van vertragingen
De zuidwesterstorm heeft vanochtend geleid tot forse vertragingen van het trein- en vliegverkeer. Treinen reden niet harder dan tachtig kilometer per uur en op Schiphol konden alleen de Kaagbaan en de kleine baan van Schiphol-Oost worden gebruikt.

Netanyahu neemt eerste horde naar kandidatuur
Het Israëlische parlement heeft vanochtend in eerste lezing een wetsontwerp aanvaard dat de rechtse ex-premier Benjamin Netanyahu in staat stelt mee te doen aan de verkiezingen om het premierschap. De stemverhouding was 67 tegen 35 stemmen bij drie onthoudingen. Het voorstel moet nog driemaal met een absolute meerderheid van 61 stemmen worden aangenomen voor het wet wordt. De verkiezingen worden waarschijnlijk in februari gehouden.

163 illegalen verdronken
Twee schepen met immigranten die illegaal probeerden Australië binnen te komen, zijn eind vorige week in een storm vergaan nabij de Ashmore eilanden, ten zuiden van Timor. Vermoedelijk 163 mensen zijn verdronken.

KLM claimt 65 mln bij 'falende' leiding Schiphol
Luchtvaartmaatschappij KLM eist van Schiphol 65 miljoen gulden schadevergoeding wegens gebrekkige dienstverlening door de luchthaven. KLM-bestuursvoorzitter L. van Wijk dient volgende week een claim bij Schiphol in.

Moody's bezorgd over schuld KPN
Moody's overweegt zijn waardering voor de schulden van KPN te verlagen. Het kredietbureau vreest dat het telecomconcern komend jaar meer schulden zal hebben dan eerder was voorzien. De bekendmaking van Moody's om 12.15 uur zorgde voor een koersval van het aandeel KPN met bijna vier procent.

Minder stijging van koopkracht
De herziening van het belastingstelsel volgend jaar leidt tot een veel minder grote koopkrachtstijging dan de officiële raming van 5,25 procent van het Centraal Planbureau (CPB).

'Duitse' strop dreigt bouwsector
Voor Nederlandse bouwbedrijven die in Duitsland werken dreigt volgend jaar een strop van zo'n 750 miljoen gulden. Door een nieuwe Duitse belastingwet zullen zij 15 procent van hun verwachte inkomsten moeten afdragen aan de Duitse fiscus als 'voorheffing' voor sociale premies en inkomstenbelasting.


NRC Webpagina's
13 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad