U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Rechter begrenst het web
Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo moet voor Franse internetgebruikers de toegang blokkeren tot webpagina's waarop nazi- voorwerpen worden geveild. Dat heeft de rechtbank van Parijs gisteren in hoger beroep bepaald. Het Internationaal Verbond tegen Racisme en Antisemitisme (Licra) en het Verbond van Frans-joodse Studenten (UEJF) hadden daarom gevraagd. Eerder velde de kantonrechter een soortgelijk oordeel.

Fransman kan sites zonder Yahoo vinden
Yahoo mag van de Franse rechter niet meer verwijzen naar websites die nazi-artikelen te koop aanbieden. Een nobel streven, maar werkt het ook?

Emissie bezorgt KPN kater
KPN is per saldo weinig opgeschoten met de uitgifte van nieuwe aandelen, behalve dat het bedrijf als overnamekandidaat aantrekkelijker is geworden.

Koers van UPC voor derde dag in vrije val
Het aandeel UPC is vanmorgen gedaald tot onder de introductiekoers van 9,66 euro waarvoor het aandeel in februari 1999 naar de beurs is gegaan. Aanleiding voor de koersdaling is de sterk toegenomen bezorgdheid over de financiële positie van het kabelbedrijf.

SBS en Veronica praten over TV10
Mediaconcern SBS, in Nederland eigenaar van de tv-zenders SBS6 en Net5, heeft de helft van de noodlijdende tv-zender TV10 gekocht. SBS onderhandelt met de vereniging Veronica Omroep Organisatie over mogelijke invulling van de nieuwe zender.

Raadkamergeheim van de media
Achtentwintig jaar na de Watergate-affaire is de identiteit van 'Deep Throat', de bron waaraan de Washington Post-verslaggevers Woodward en Bernstein maandenlang vitale informatie ontleenden, nog steeds het best bewaarde geheim van Washington.

De zigzaggende videobranche
SBS6 was de enige zender die dwars lag. Alle andere tv-stations hadden er geen bezwaar tegen een reclamespotje uit te zenden, waarin de kijker wordt gevraagd of hij langzamerhand niet genoeg begint te krijgen van al die reclame tussen de programma's door - en of het niet een beter idee zou zijn naar Nederland 0 te kijken. Nederland 0 is immers op veel tv-toestellen het videokanaal, waar geheel naar eigen keuze een film uit de videotheek kan worden bekeken.

UPC zwaar onder druk
De deconfiture van de koers van kabelexploitant UPC blijft zich in razend tempo voltrekken. Vanochtend leverde het aandeel ruim 15 procent in, nadat het gisteren al bijna een kwart van zijn waarde verloor.

Weinig animo voor telecomsector
Telefónica heeft te lijden onder het gebrek aan animo bij beleggers. Het Spaanse telecombedrijf stelt de uitgifteprijs van aandelen van zijn mobiele tak op 11 euro. De stukken Telefónica Moviles komen morgen in de notering. Telefónica verwacht 3,8 miljard euro op te halen met de beursgang van een belang van 9 procent. Dat is 9 miljoen euro minder dan het concern begin deze maand voorspelde. Telefónica heeft bovendien besloten de beursgang van enkele andere dochterbedrijven uit te stellen wegens het slechte beursklimaat. (Bloomberg, ANP)

Londen onderzoekt strop veiling
De Britse regering heeft een onderzoek afgekondigd naar de lage opbrengst van de jongste veiling van radiofrequenties voor draadloos internetverkeer. In plaats van de verwachte 1 miljard pond (3,7 miljard gulden) bracht die niet meer dan 38 miljoen pond op. Slechts 16 van de in totaal 42 licenties vonden een koper. Veiling van licenties voor mobiel telefoonverkeer leverde de Britse schatkist in april nog het recordbedrag van 22,5 miljard pond op. Het nieuwe blok frequenties was vooral bedoeld om bedrijven op de Britse eilanden draadloze breedbandinternettoegang te geven via vaste zenders (BFWA). Alleen de licenties voor dichtbevolkte gebieden, zoals Londen en de West-Midlands, bleken relatief in trek. (Hans Steketee, Londen)


Na drie beta-versies is sinds een week de nieuwste Netscape-browser op de markt, Netscape 6. Met deze versie is het mogelijk in één scherm te e-mailen en te surfen. Bovendien kan de gebruiker het uiterlijk van zijn browser aanpassen. Ook ondersteunt Netscape 6 in tegenstelling tot Microsoft's Explorer Linux. Op discussiesite Slashdot.org zijn de meningen over Netscape 6 verdeeld.

(home.netscape.com/browsers/6)

NRC Webpagina's
21 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad