U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

EU: tests op BSE fors uitbreiden
De landen van de Europese Unie zullen vanaf 1 januari alle runderen van 2,5 jaar en ouder testen op de gekkekoeienziekte BSE, als zij ziekteverschijnselen van enige soort hebben gehad.

Peru zoekt nieuwe president
De Peruaanse oppositiepoliticus en parlementsvoorzitter Valentin Paniagua lijkt de grootste kans te maken om de nieuwe president van Peru te worden. Dat Paniagua de opvolger wordt van de afgetreden president Alberto Fujimori, is waarschijnlijk geworden nu gisteravond ook de tweede vice-president van Peru, Ricardo Marquez, aankondigde dat hij opstapt. Hij doet dat om daarmee "de stabiliteit" in het land te waarborgen, zoals hij zijn stap motiveerde. Vorige maand al diende vice-president en eerste gegadigde voor de opvolging van Fujimori, Francisco Tudela, zijn ontslag in.

OESO: lagere uitkering
De Nederlandse regering moet de sociale uitkeringen verlagen en de drempel verhogen om voor een uitkering in aanmerking te komen. Op die manier kan het reservoir aan niet-werkenden worden aangesproken en kan de krappe arbeidsmarkt worden ontlast.

Rechter begrenst het web
Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo moet voor Franse internetgebruikers de toegang blokkeren tot webpagina's waarop nazi- voorwerpen worden geveild. Dat heeft de rechtbank van Parijs gisteren in hoger beroep bepaald. Het Internationaal Verbond tegen Racisme en Antisemitisme (Licra) en het Verbond van Frans-joodse Studenten (UEJF) hadden daarom gevraagd. Eerder velde de kantonrechter een soortgelijk oordeel.

CPB: Boerenland opofferen is verantwoord
Het is "economisch verantwoord" om landbouwgrond op te offeren om water meer ruimte te geven. Dit concludeert het Centraal Planbureau (CPB) in een rapport Ruimte voor water, dat vandaag is gepubliceerd. De kosten wegen op tegen de kosten van dijkversterking.

Nieuwe coalitie Utrecht op komst
De partij Leefbaar Utrecht zal naar alle waarschijnlijkheid een coalitie vormen met PvdA, CDA en Burger & Gemeenschap. De onderhandelaars hebben dit aan de Utrechtse gemeenteraad voorgesteld. Enig beletsel vormt mogelijke tegenwerking van de PvdA-fractie, die graag een blok had gevormd met GroenLinks.

Koers UPC verder onderuit
Het aandeel UPC is vanmorgen gedaald tot onder de introductiekoers van 9,66 euro waarvoor het aandeel in februari 1999 naar de beurs is gegaan. Aanleiding voor de koersdaling is de sterk toegenomen bezorgdheid over de financiële positie van het kabelbedrijf. Gisteren daalde het aandeel bijna 25 procent.

EU-leger eerder inzetbaar
De Europese Unie wil al voordat de eigen militaire interventiemacht in 2003 gereed is op kleine schaal vredesoperaties uitvoeren. Dit heeft de Franse minister van Defensie, Alain Richard, gisteren gezegd.

'Suriname mist koningin op feest'
De afwezigheid van koningin Beatrix, zaterdag, bij de viering van 25 jaar Surinaamse onafhankelijkheid is een leemte, schrijft de Surinaamse parlementsvoorzitter Lachmon op de Opiniepagina. Haar aanwezigheid zou volgens hem de betrekkingen tussen Nederland en Suriname zeker ten goede zijn gekomen.

Roy Heiner in race rond wereld
De Nederlander Roy Heiner (40) is volgend jaar schipper in de meest prestigieuze zeilwedstrijd rond de wereld. Heiner vaart tussen najaar 2001 en voorjaar 2002 onder de Zweedse vlag in de Volvo Ocean Race, voorheen Whitbread Race geheten. Hij is kapitein van de Zweedse boot Assa Abloy.

Meest droog
Vanavond en vannacht enige tijd regen. Morgen meest droog met geregeld zon. Later kustbuien. Maxima rond 10 graden. Zuidenwind, 4-6 Bft. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: wisselvallig herfstweer met buien of regen en zowel overdag als 's nachts zacht.

NRC Webpagina's
21 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad