U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Rotterdamse bureau ANP gesloten na bedreigingen
Het Algemeeen Nederlands Persbureau (ANP) heeft woensdagmiddag de Rotterdamse vestiging van zijn redactie gesloten na een reeks telefonische bedreigingen door Feyenoord-fans. De aanleiding is een bericht over de begrafenis van een lid van de harde kern van Feyenoord-supporters.

De wens om de allersnelste te zijn
Wat ging er mis bij televisiestations die Florida eerst aan Gore en toen aan Bush toewezen? Hoe de wens om de eerste te zijn al het andere verdrong.

Pieper leidt opruiming bij Lernout & Hauspie
Roel Pieper, hoogleraar e-commerce in Enschede, gaat de schoonmaak leiden bij het Belgische spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie. Het bedrijf verkeert in problemen na een winstwaarschuwing en onduidelijkheid over de gevoerde boekhouding.

Vertalen met 'n muisklik
Geld verdienen op internet, hoe gaat dat? Het Israëlische bedrijf Babylon.com bouwt vertaalsoftware uit tot een online informatiedatabank.

Delendam Marijke
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam. Voor de snuf en snuitjes in de journalistiek die het Latijn niet machtig zijn, volgt hier de Nederlandse vertaling: 'Overigens ben ik van mening dat Carthago moet worden vernietigd.' Aldus sprak Cato de Oudere (234-149 v.Chr.) keer op keer op keer. De snuf en snuitjes bij Vrij Nederland hebben een hedendaagse variant op het doelwit van Cato gevonden: Marijke van Hees, de ex-voorzitter van de PvdA.

Beursgang op Damrak uitgesteld
Het Portugese softwarebedrijf Altitude heeft de beursgang in Amsterdam tot maandag uitgesteld. De beursgang had gisteren moeten plaatsvinden, maar er was weinig belangstelling. De begeleide banken, Merrill Lynch en ABN Amro, hebben nu de prijs voor een aandeel verlaagd tot 12 euro in plaats van 15 19 euro. Daarmee wordt de opbrengst verlaagd van maximaal 330 miljoen tot maximaal 260 miljoen gulden. Altitude Software maakt producten voor internet. (Redactie Economie)

Eenderde bedrijven heeft eigen website
Eenderde van de bedrijven in Nederland heeft een eigen website. De internetpagina's worden voornamelijk gebruikt voor het verstrekken van algemene informatie over het bedrijf. Het onderzoeksbureau NIPO signaleert wel een duidelijke tendens naar verkoopgerichte pagina's. Na kan bij een op zeven bedrijven via hun website goederen en diensten worden aangeschaft. Iets meer dan de helft van alle werknemers in Nederland heeft op zijn werkplek een pc staan. Bij banken en verzekeraars is per werknemer een computer beschikbaar. In de bouw ligt dit percentage veel lager. (ANP)

ONE.TEL
De rechtszaak van het Australische One.Tel tegen KPN weerhoudt de telecomaanbieder er niet van met datzelfde KPN een nieuw contract af te sluiten voor mobiele telefonie. One.Tel maakte vandaag bekend ruimte te hebben gekocht op het mobiele netwerk van KPN, om onder eigen naam telefoondiensten in Nederland te kunnen aanbieden. Het contract loopt twee jaar. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. One.Tel biedt sinds begint dit jaar in Nederland 'carrier select' aan. Dit systeem, dat vaak goedkoper is voor bellers, loopt via het vaste net van KPN. Het systeem kampt met mankementen die de schuld zijn van KPN, aldus One.Tel. Het eist daarom via de rechter 10 miljoen gulden schadevergoeding.

Lennon
Stenen uit het huis in Liverpool waar zanger John Lennon opgroeide, worden volgende week op internet geveild. Het initiatief is van filmmakers van NBC, die 150 stenen verwijderden om in het huis te kunnen filmen.


De eerste Internet-dancing noemt het webzine De Cursor de site Roemerstraat31.com wat eufemistisch. Op dit adres in München draaien twee jongens in hun huiskamer regelmatig houseplaatjes voor elkaar. Het internetpubliek kan hen via een webcam zien en horen. Lichteffecten geven een disco-effect. Wie wil weten wanneer de 'dancing' open is, kan zich abonneren op de mailinglijst. In een archief zijn oude sessies te beluisteren.
(roemerstr31.com)

NRC Webpagina's
9 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad