U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Kamer bang voor blunder Doverzaak
De Tweede Kamer vreest dat aan het drama rond de 58 Chinezen die deze zomer in Dover dood werden aangetroffen in een Nederlandse koelwagen een blunder van justitie is voorafgegaan.

Bush en Gore rekenen op zege
George W. Bush en Al Gore rekenen allebei op de overwinning zodra alle zes miljoen stemmen in Florida opnieuw zijn geteld. Dat hebben de Republikeinse kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten én de campagne-directeur van de Democraat Al Gore gezegd.

Groei Leefbaar Utrecht zet door bij verkiezingen
De lokale partij Leefbaar Utrecht heeft bij de tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht en Vleuten/De Meern gisteren veertien van de 45 zetels behaald. Dat zijn er vijf meer dan bij de verkiezingen in 1998. De opkomst was 42,3 procent, de laagste die ooit bij lokale verkiezingen in Utrecht werd geregistreerd. Daardoor kon Leefbaar Utrecht met slechts 5.028 stemmen meer dan bij de vorige verkiezingen toch een grote zetelwinst behalen.

VEB daagt zes partijen in nasleep beursgang WOL
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) daagt zes partijen in de rechtszaak die voortkomt uit de beursgang van World Online. Behalve WOL zelf en de begeleidende banken ABN Amro en Goldman Sachs betreft het de NS en vennootschappen van de familie Sandoz en bouwmagnaat D. Wessels.

Ziekenhuizen: wel rem op kosten
De uitgaven van ziekenhuizen moeten aan een maximum gebonden blijven. Afzonderlijke ziekenhuizen hebben dit tegen de Algemene Rekenkamer gezegd. De ziekenhuizen vinden een rem op de kosten 'vanzelfsprekend', omdat dit dwingt tot doelmatig werken.

Weer briefje in Koersk gevonden
De Russische vice-premier Ilja Klebanov heeft gisteren op televisie een tweede briefje voorgelezen, dat op het lichaam van een bemanningslid van de gezonken onderzeeboot Koersk zou zijn gevonden.

Anderlecht schakelt PSV uit
PSV is gisteravond in de Champions League uitgeschakeld door een 3-2 nederlaag tegen Anderlecht. Het eindigde in zijn poule op de derde plaats, die recht geeft op deelname aan het toernooi om de UEFA-Cup.

Fabriek Daewoo staakt productie
Bij de grootste fabriek van de Zuid-Koreaanse autofabrikant Daewoo is de productie vandaag stilgelegd. Daewoo Motors werd gisteren failliet verklaard en de leveranciers willen geen onderdelen meer aanvoeren.

Ahrend en Samas beschermen zich
Kantoorinrichters Ahrend en Samas graven zich in tegen de dreigende overname van het handelshuis Buhrmann. Ze gaven gisteren preferente aandelen uit, waardoor Buhrmann geen meerderheid kan opbouwen.

Hypotheken
De hypotheekmarkt is in het derde kwartaal van dit jaar met bijna een derde gekrompen. Dat is de grootste daling sinds 1992. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS).

Wisselvallig
Morgen veel bewolking met vooral in het westen en noorden buien. Maximumtemperatuur rond 9 graden. Matige tot krachtige westelijke wind. Vooruitzichten voor zaterdag t/m dinsdag: aanhoudend wisselvallig, na het weekeinde geleidelijk minder wind en koudere nachten.


NRC Webpagina's
9 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad