U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Publex weigert KRO-affiches
Een als Maria afgebeelde vrouw richt haar ogen naar boven, een baby aan haar ontblote borst houdend. Twee ruige, getatoeëerde mannen knielen godvruchtig in een kapel. Een man met hoorntjes omhelst een engelachtige jonge vrouw. Posters van een nieuwe campagne waarmee de KRO "op een eigentijdse wijze nieuwe inhoud aan thema's als geloof, hoop en liefde" geeft. Abri-exploitant Publex weigert ze te plaatsen, vanwege het religieuze karakter van de foto's.

Beslag op WOL
Voormalig adviseur J. de Grimaldi van World Online (WOL) heeft voor ruim 46 miljoen gulden beslag laten leggen op de bankrekeningen van het internetbedrijf. De rechtbank in Rotterdam heeft, naar nu blijkt, dat beslag op 23 oktober toegewezen.

David tegen reus Nokia
Nederland is een producent van mobiele telefoons rijker, Sendo in Zevenaar. Het kleine bedrijf denkt de strijd met gevestigde namen aan te kunnen.

Schade claimen via internet
Nationale-Nederlanden is gisteren met de zoveelste vergelijkingssite voor verzekeringen begonnen. De concurrentie is niet onder de indruk.

Botsing binnen kabinet over tijdpad digitale televisie
Staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) wil wachten met de verdeling van frequenties voor digitale televisie totdat alle technische problemen rondom dit medium zijn opgelost. Dit zegt een woordvoerder van De Vries desgevraagd.

Laat de kerk zwijgen
Lezen over varkens, ander (dieren)leed en de Raad van Kerken, en tegelijk denken aan de Dordtse kerkenordening uit de 17e eeuw is minder vreemd dan op het eerste gezicht lijkt. Een van de hoofdstukken uit de Dordtse ordening heet: 'Van de kerkelijke samenkomsten'. Artikel 30 van dit hoofdstuk luidt: "In deze samenkomsten zullen geene andere dan kerkelijke zaken, en dezelve op kerkelijke wijze, verhandeld worden." Met andere woorden: kerken, houd u bij uw leest en spreek u niet uit over zaken waarvan u geen verstand hebt.

Resultaten Via Networks
Het Amerikaanse internetbedrijf Via Networks heeft in het derde kwartaal dit jaar een recordomzet behaald van 28,5 miljoen dollar (385,5 miljoen gulden), 10 procent meer dan in het tweede kwartaal en 150 procent meer dan in het derde kwartaal van vorig jaar. Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde bedrijf maakte geen winst. Het verlies kwam uit op netto 22,6 miljoen dollar uit. Via Networks had eind september 143.000 klanten, van wie 77.000 zakelijke.

Newconomy in het rood
Internetinvesteringsbedrijf Newconomy is in de rode cijfers gedoken. In het derde kwartaal bedroeg het verlies 6,8 miljoen gulden. Over het eerste halfjaar werd op basis van dezelfde boekhoudkundige berekeningen een winst geboekt van 18 miljoen gulden. De omzet van Newconomy kwam uit op 1,5 miljoen.

Dreigend tekort mobiele nummers
In Nederland dreigt een tekort aan mobiele telefoonnummers. Om dat te voorkomen gaat de Opta, de waakhond voor de telecomsector, onderzoeken of de beschikbare voorraad efficiënter valt te gebruiken. Nederland telt nu zo'n 8 miljoen mobiele bellers. Het aantal nummers in omloop is 26 miljoen. Veel nummers zijn niet in gebruik. Ze liggen nog op de plank bij de mobiele aanbieders in de vorm van onverkochte abonnementen en prepaid-kaarten. Als mogelijke oplossing bekijkt de Opta, waarvan de verstrekking van gsm-numers een van de taken is, naar 'portabiliteit'. Dat wil zeggen dat de mobiele beller zijn nummer behoudt, ook als hij overstapt naar een andere aanbieder. (ANP)

KPN geeft gedupeerden cadeaubonnen
KPN Telecom geeft zijn klanten in Heerenveen cadeaubonnen van 50 gulden. In totaal trekt het bedrijf daarvoor 430.000 gulden uit. Het telecombedrijf ziet het als 'goedmakertje' na de blikseminslag in de telefooncentrale van de Friese stad in september. Daardoor begaven 16.000 telefoonaansluitingen het. Een deel ervan bleef enkele weken onbruikbaar. (ANP)


Wipneus en Pim zijn twee deejays die in het zalencircuit discoklassiekers uit de jaren zeventig en tachtig afwisselen met luchtige spelletjes als Ren je rot, het kampioenschap luchtgitaarspelen, wedstrijden uit de maat dansen en hoe-la-hoepen. De twee hebben nu ook een website, met een prachtig flash-intro en informatie over hun optredens. Wie op de hoogte wil blijven, kan zich abonneren op de nieuwsbrief.
(www.wipneusenpim.nl)

NRC Webpagina's
2 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad