U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Israël, Palestijnen willen einde geweld
Israël en de Palestijnen hebben vannacht opnieuw besloten tot een bestand. De Palestijnse autoriteiten hebben de Palestijnen vanochtend officieel opgeroepen alleen vreedzaam te betogen tegen Israël. Vanmiddag zouden de Israëlische premier, Ehud Barak, en de Palestijnse leider Yasser Arafat gelijktijdig oproepen tot een einde aan geweld en ophitsing. Het bestand is het resultaat van een nachtelijk onderhoud in Gaza tussen Arafat en ex-premier Shimon Peres, minister in de regering-Barak, temidden van de dreiging van uitbreiding van het geweld.

Schiphol partner van Frankfurt
Schiphol en de luchthaven Frankfurt am Main gaan een aantal gezamenlijke ondernemingen oprichten onder de naam Pantares. Amsterdam en Frankfurt vormen hiermee onder dezelfde naam de eerste luchthavenalliantie in de wereld. Onder meer wordt gekeken naar een gezamenlijk bod op de luchthaven van Lissabon. De luchthavens willen vanaf 1 januari 2001 intensief samenwerken in de joint ventures om kosten te besparen en hun gezamenlijke kennis internationaal te exploiteren, in eerste instantie op het gebied van informatietechnologie, vracht en de exploitatie van winkels en horeca.

Verdachten Bosnië op sleutelposities
Een groot aantal Bosnisch-Servische verdachten van oorlogsmisdaden zit, vijf jaar na het eind van de oorlog in Bosnië, nog steeds op belangrijke posities in gemeenteraden en bij de politie. Ze bekleden die posities met steun van de Verenigde Naties, de OVSE en de Hoge Vertegenwoordiger van de internationale gemeenschap in Bosnië.

Bedrijven doen weinig aangifte
Bij Nederlandse bedrijven is een groot gebrek aan animo om aangifte te doen van een misdrijf. Nog niet de helft van 700 onderzochte bedrijven doet aangifte van delicten. Bij fraude loopt dit op tot tweederde. Dit blijkt uit onderzoek van Ernst & Young Forensic Services in opdracht van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC). Hierin werken het ministerie van Justitie en bedrijfsleven samen met het doel criminaliteit in bedrijven te bestrijden.

'IJzeren Rijn leidt tot onherstelbare milieuschade'
De keuze voor een definitief tracé van de IJzeren Rijn door nationaal park De Meinweg bij Roermond leidt tot onherstelbare milieuschade. Tot die conclusie komt natuuronderzoeksbureau Alterra in Wageningen.

Annan: troepen voor Sierra Leone
Secretaris-generaal Kofi Annan waarschuwt voor de geloofwaardigheid van de VN-operatie in Sierra Leone door de weigering van grote landen troepen te leveren. Annan kritiseerde zowel de permanente leden van de Veiligheidsraad als de niet-permanente, waaronder Nederland.

Winst Shell 80 procent hoger
Oliemaatschappij Shell heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 3,25 miljard dollar, 80 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Registratie musea deugt nog niet
Musea kampen nog altijd met achterstanden in het registreren en conserveren van rijkscollecties. Dat blijkt uit een rapport van de Algemene Rekenkamer. Die achterstand bemoeilijkt de controle op ontbrekende museumstukken.

Onderzoek naar telecomafspraak
De Nederlandse Mededingingsautoriteit stelt een onderzoek in naar mogelijke afspraken die telecombedrijven Versatel en Telfort hebben gemaakt tijdens de veiling van telecomvergunningen in juli.

ANWB niet blij met onderzoek
De ANWB is ongelukkig met het onderzoek dat op instigatie van minister Netelenbos wordt uitgevoerd naar de relatie tussen de overheid en de ANWB. Mede aanleiding tot het onderzoek is het meningsverschil over het rekeningrijden.

Onderzoek naar Decembermoorden
Het Surinaamse hof van justitie heeft het openbaar ministerie opdracht gegeven een gerechtelijk vooronderzoek te doen naar de 'Decembermoorden' uit 1982.

Enkele bui
Morgen wisselend bewolkt en vooral in de kustgebieden enkele buien. Matige, aan zee krachtige tot harde zuiden- tot zuidwestenwind. Maxima rond 11 graden. Vooruitzichten: zaterdag een enkele bui. Zondag vanaf de middag regen. Daarna weinig verandering. Maxima rond 11 graden.


NRC Webpagina's
2 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad