U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

De wetenschap kan niet meer om Elsevier heen
Met zo'n 12 miljard gulden voor twee divisies van Harcourt komt Reed Elsevier met stip binnen in de lijst van grote overnames. Gelukkig betaalt Elsevier niet teveel, zeggen analisten.

Bellen van de baas
Veel werkgevers vergoeden de telefoonkosten van hun werknemers. Anderen geven een 'mobieltje' als leuke secundaire arbeidsvoorwaarde. Dat is fiscaal aantrekkelijk. Staatssecretaris Bos (Financiën) zet de fiscale voordelen evenwel op de helling.

VPRO wil radio op internet, en Sony wil het niet
Op het symposium over Internet, Muziekrechten en de Publieke Omroep, gistermiddag in Paradiso, liepen de gemoederen hoog op. De door de VPRO georganiseerde bijeenkomst draaide vooral om de vraag hoe de publieke omroep zich moet verhouden tot platenmaatschappijen, inzake de vergoeding van auteursrechten voor op het net gedraaide muziek.

Gezondheid via website van Borst
Minister Borst (Volksgezondheid) wil een neutraal en herkenbaar toegangsportaal op internet over gezondheid en zorg laten ontwikkelen. Dat moet een onafhankelijke organisatie doen, die ze speciaal hiervoor opricht. Dat schreef ze gisteren aan de Tweede Kamer. De organisatie moet ook een kwaliteitssysteem opzetten om de betrouwbaarheid van gegevens op internet over gezondheid en zorg te garanderen. De bewindsvrouw hoopt hiermee voor consumenten meer overzicht te scheppen in de grote hoeveelheid gezondheidsinformatie op internet. (ANP)

België stelt veiling uit
De Belgische regering stelt de veiling van vier UMTS-frequenties voor mobiele internetten uit tot maart. Een woordvoerster van minister Daems van Telecommunicatie heeft dat gisteren meegedeeld. De veiling was gepland voor december. Het uitstel wordt veroorzaakt doordat de benodigde wetgeving later in werking treedt dan voorzien. De opbrengst van de veiling werd eerder dit jaar geschat op 60 miljard franc, zo'n 3 miljard gulden. Dat geld wil de Belgische regering gebruiken voor het opzetten van een 'zilverfonds', bedoeld om de Belgische pensioenen in de toekomst betaalbaar te houden.

'MKB onwetend over gevaren internet'
De ondernemers in het midden- en kleinbedrijf wapenen zich nog te weinig tegen de mogelijke gevaren op het internet. Uit onderzoek van MarketResponse in opdracht van Das Rechtsbijstand blijkt dat ruim zes van de tien ondernemers geen enkele maatregel hebben genomen om hun e- mailverkeer te beveiligen. Van de vierhonderd ondervraagde ondernemers ondervindt 11 procent weleens problemen bij de verzending en ontvangst van vertrouwelijke informatie. Grootste oorzaak is de schade door virussen. Ook komt fraude als gevolg van onderschepping van berichten voor. (ANP)

Koers Psion keldert na waarschuwing
Het aandeel Psion heeft gisteren op de beurs van Londen in één klap een derde van zijn marktewaarde verloren na een winstwaarschuwing. De grootste Europese producent van zakcomputers Psion liet weten dat de winst over het hele jaar "fors" onder de verwachtingen van analisten lag, zonder details te geven. Oorzaak zijn de zwakke euro en de hoge prijzen van onderdelen. Analisten gingen uit van een jaarwinst tussen de 6 en 11 miljoen pond sterling (22 en 40 miljoen gulden). (Bloomberg)


Wat is slechter voor de gezondheid: drie biertjes per dag of tien joints? Deze en andere vragen beantwoordt de 'netdokter' op zijn website. De site, een initiatief van de branche-organisatie voor huisartsen, richt zich op jongeren van 12 tot 18 jaar. Netdokter.nl ziet er gelikt uit en bespreekt op een toegankelijke manier medische en ethische kwesties. Verder bevat de site interactieve tests (zoals 'ben jij depressief?' en de 'hoofdpijntest'), spelletjes en animaties ('condoominstructie'). Bezoekers kunnen tenslotte vragen stellen, die de netdokter beantwoordt.

(www.netdokter.nl)

NRC Webpagina's
28 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad