U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Zeker 8.000 banen verdwijnen bij KPN
KPN schrapt de komende twee jaar ten minste achtduizend banen. Hoeveel gedwongen ontslagen er vallen is onbekend. De vakbonden spreken van "buitensporig hard optreden in de richting van het personeel".

Kok lichtte Van Aartsen niet in over Lubbers
Premier Kok heeft, naar eigen zeggen, ten minste een week verborgen gehouden voor minister van Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) dat niet de officiële Nederlandse kandidaat Jan Pronk, maar ex-premier Ruud Lubbers hoge ogen gooide als Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen bij de Verenigde Naties.

Groei verschilt sterk per regio
De economische groei is zeer ongelijk verdeeld over Nederland. Anders dan tot nu toe is aangenomen, blijkt de Randstad ondanks het vertrek van veel bedrijven naar Brabant en Gelderland toch de hoogste economische groei te vertonen.

Overal is er doping, behalve in Nederland
Het dopingproces in Lille gaat niet alleen over de wielerploeg Festina. Hoe lang blijven de Nederlanders nog buiten schot?

Inval bij twintig Italiaanse telecombedrijven
De Italiaanse antikartelinstantie heeft gisteren invallen gedaan bij twintig kantoren van telefoniebedrijven in Rome, Milaan en Turijn. De instantie verdenkt de bedrijven ervan dat ze het onderling op een akkoordje hebben gegooid bij de veiling van de UMTS-etherfrequenties voor mobiel internetten, waardoor die vroegtijdig is geëindigd.

Drankgebruik wordt ontmoedigd
Het kabinet wil het gebruik van alcoholische dranken ontmoedigen met een accijnsverhoging, terwijl de consumptie van frisdranken juist zal worden gestimuleerd met een vermindering van de accijns.

Russen leveren Joegoslavië gas
De Russische leiding heeft gisteren de Joegoslavische president, Vojislav Kostunica, beloofd Joegoslavië spoedig weer gas te leveren.

Grote brand in Botlekgebied
De brandweer had de grote brand, die afgelopen nacht bij de Afvalverwerking Rijnmond in het Botlekgebied uitbrak, vanochtend onder controle. Twee loodsen gingen verloren. Er kwamen geen giftige stoffen vrij.

Invoering euro
Het kabinet verwacht dat zo'n driekwart van de Nederlanders een week na de introductie van de euro, op 1 januari 2002, al met de nieuwe munt zal betalen. Twee weken later zullen er bijna geen transacties in guldens meer zijn.

Buiig
Morgen buien met kans op onweer en windstoten. Een enkele opklaring. Maximaal 12 graden en zuidwestenwind, kracht 5 tot 8. Vooruitzichten voor maandag tot en met woensdag: wisselvallig herfstweer met op maandag kans op zuidwesterstorm. Maxima dalend naar 11 graden.


NRC Webpagina's
28 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad