U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Reed Elsevier wint slag om Harcourt VS
Uitgever Reed Elsevier en rivaal Thomson hebben met een gezamenlijk bod de biedingsstrijd om het Amerikaanse Harcourt gewonnen. Reed Elsevier betaalt 12,3 miljard gulden voor twee divisies van Harcourt.

'Reclame Rabobank misleidend'
De Hypotheker overweegt een klacht in te dienen tegen de Rabobank bij de Reclame Code Commissie. Volgens de hypotheekadviseur zijn landelijke advertenties waarin de Rabobank deze week lagere rentetarieven aankondigt "misleidend".

Knallen met moraal
Enkele maanden geleden kwam, na meer dan twee jaar uitstel, het schietspel Daikitana van spelmaker Ion Storm uit. Ion Storm werd opgezet door John Romero, één van de mede-ontwikkelaars van de legendarische titels Doom en Quake van id- Software. Mede daardoor was zich een immense hype rond het spel ontstaan. Toen het eindelijk op de markt kwam, bleek het echter een gigantische teleurstelling: qua spelopbouw was het drie jaar verouderd!

Big Brother
Bewoner Ed van het Big-Brotherhuis in Almere heeft gisteren in een live-uitzending geweigerd het huis te verlaten. Ed kreeg na de nominatie van de bewoners ruim 67 procent van de stemmen van het kijkerspubliek tegen zich. Na de uitzending verzekerde hij zijn medebewoners dat hij vandaag toch vertrekt. (ANP)

Hackers kraken Microsoft
Computerkrakers zijn erin geslaagd in te breken in het netwerk van de Amerikaanse softwaremaker Microsoft. Het concern kreeg er de afgelopen dagen lucht van en heeft de FBI op de hoogte gesteld. Een woordvoerder sprak over "een betreurenswaardige daad van industriële spionage". Hij wilde geen details over de kraak prijsgeven. Microsoft vertrouwt erop dat de broncode, de sleutel tot alle software, intact is gebleven, aldus de woordvoerder.

Omzet WorldCom valt tegen
Het Amerikaanse telecombedrijf WorldCom heeft in het derde kwartaal een nettowinst van 1,4 miljard dollar (3,7 miljard gulden) behaald, tegenover 1,1 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op 10 miljard dollar, 400 miljoen dollar minder dan door analisten was verwacht. WorldCom komt volgende week met een reorganisatieplan. (Reuters)

Nederland koploper in internethandel
De internethandel in Nederland neemt een hoge vlucht. De handel via internet groeit jaarlijks met ongeveer 100 procent van 15 miljard gulden dit jaar tot 230 miljard gulden in 2004. De gemiddelde groei in Europa is 87 procent. Dat blijkt uit een toekomstanalyse van onderzoeksbureau Gartner in opdracht van internetbedrijf Cisco Systems. Gartner heeft ruim 800 Europese bedrijven in het onderzoek betrokken. Over vier jaar maakt elektronische handel ongeveer 9 procent uit van het Nederlandse bruto nationaal product, het hoogste percentage van Europa. Gartner denkt dat de Europese internethandel in 2004 zal groeien tot 3.000 miljard gulden, overigens nog maar ongeveer 4 procent van alle handel. (ANP)

Huis kopen per telefoon snel mogelijk
De internetsite Woonkrant.nl. gaat het binnenkort mogelijk maken om een woning per telefoon te kopen. Mensen die een huis zoeken kunnen straks op hun mobiele telefoon een SMS-bericht ontvangen als er een huis te koop komt dat bij hun wensen past. De nieuwe dienst is gisteren gepresenteerd tijdens de Nationale Vastgoed Manifestatie in Den Haag. (ANP)


Vote-auction.com doet wat de naam zegt: stemmen verkopen aan de hoogste bieder. Volgens de oprichter, een student politicologie in de VS, zijn alle niet uitgebrachte stemmen verloren kapitaal. Mensen die niet stemmen en alsnog hun stem verkopen, dragen op die manier dus eigenlijk bij aan de democratie, aldus de maker. De rechter dacht daar anders over en verbood de site, maar die is inmiddels ondergebracht in Oostenrijk.
(www.vote-auction.com)

NRC Webpagina's
27 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad