U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

'Goodwill' medisch specialisten afgeschaft
Het bedrag waarmee medisch specialisten zich moeten inkopen in een maatschap wordt afgeschaft. Daarover zijn de organisaties van specialisten en ziekenhuizen en minister Borst (Volksgezondheid) het eens geworden.

Dopingrel bij Italiaanse sport
De beste wielrenners en langlaufers uit Italië hebben volgens een justitieel rapport midden jaren negentig systematisch het verboden prestatieverhogende middel EPO gebruikt. Zij deden dit in samenwerking met een medisch centrum dat met overheidsgeld betere dopingstesten moest ontwikkelen.

Britse regering misleidde publiek in BSE-crisis
Opeenvolgende Britse regringen hebben de risico's van de gekkekoeienziekte (BSE) stelselmatig onderschat. Daardoor hebben zij het publiek misleid en is er van een doelmatige aanpak van die risico's voor de veeteelt en de volksgezondheid geen sprake geweest.

Elsevier doet overname van bijna 12 miljard
Uitgever Reed Elsevier en rivaal Thomson hebben met een gezamenlijk bod de biedingsstrijd om het Amerikaanse Harcourt gewonnen. Reed Elsevier betaalt 11,9 miljard gulden voor twee divisies van de Amerikaanse uitgever.

Jongen doodde uit angst en woede
De 14-jarige V.K. uit Utrecht, die verdacht wordt van het doden van zijn buurmeisje Yasmina Habchi (5), heeft bij de politie verklaard dat hij handelde in een vlaag van woede en uit angst dat zij zou verklappen dat hij haar had betast.

Doorbraak in overleg China-EU
In Peking is vanochtend een doorbraak bereikt in het overleg tussen China en de Europese Unie over toetreding van de Volksrepubliek tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO). De laatste obstakels betroffen toelating van Europese verzekeraars en detaillisten op de Chinese markt.

Wapenvondsten in Amsterdam
De centrale recherche van de Amsterdamse politie heeft bij diverse huiszoekingen in Amsterdam de afgelopen maand grote partijen wapens en explosieven in beslag genomen. Dat heeft het korps vanochtend bekendgemaakt.

Bouw Boijmans verder vertraagd
De renovatie en uitbreiding van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam heeft opnieuw vertraging opgelopen. De achterstand is nu zeven maanden.

Overname ECT onzeker
De Europese Commissie dreigt de overname van het Rotterdamse containeroverslagbedrijf ECT alsnog te verbieden. Een samenwerkingsverband van aandeelhouders heeft volgens Brussel alle kenmerken van een fusie.

Gijzeling BP beëindigd
De gijzeling van negen directieleden van BP Amoco in het Waalse Feluy is gistermiddag beëindigd.

Middag droog
Morgen naar het noorden wegtrekkende regen. In de middag in het zuidoosten wat zon. Matige, aan de kust krachtige tot harde zuidenwind. Maxima 15 graden. Vooruitzichten t/m woensdag: wisselvallig herfstweer. Maandag kans op zuidwesterstorm. Maxima rond 12 graden.


NRC Webpagina's
27 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad