U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Verslag van een reis van oud-officieren van het Nederlandse leger en marine naar krijgsgevangenkamp Stanislau in de Oekraïne waar zij tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen zaten. En minister Netelenbos over haar Nationaal Verkeer- en Vervoersplan. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Onder meer de resultaten van een enquête over het Nederlands voetbalelftal en aandacht voor de ontwikkelingen in Israël. Ned.1, 20.30-21. 00u.

Nova. Aandacht voor het al of niet bergen van de Russische atoomonderzeeër Koersk en gesprekken met familieleden van omgekomen bemanningsleden. Ned.3, 22. 33-23.03u.

PRAATPROGRAMMA

Ik-jij-hij-wij-jullie-zij! Zie tv-vooraf. Ned.3, 21.08-22.00u.

Barend & Van Dorp. Gesprek met SP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Jan Marijnissen over de opvattingen van minister Borst. En Samira Abbos vertelt waarom Surinamers beter zijn dan Marokkanen. RTL4, 22.45-23.45u.

KUNST

Stardust. Aandacht voor de prijswinnaar van het afgelopen filmfestival in Cannes, Dancer in the dark, en een portret van de Deense productiemaatschappij Zentropa (onder andere van Lars von Trier). De kritiek gaat over de Japanse film Audition van regisseur Miike Takashi. Ned.1, 23.07-23.35u.

FILM

Splash (Ron Howard, 1984, VS). Succesvolle lichtgewicht-komedie met weldadig gebrek aan pretenties. Ongelukkige New-Yorkse fruitgrossier Tom Hanks beleeft romance met Darryl Hannah, die een zeemeermin blijkt te zijn. Net5, 20.30-22. 30u., onderbroken door reclame.

Twister (Jan de Bont, 1996, VS). Fenomenaal kassucces van Nederlandse Amerikaan De Bont tracteert op baanbrekende special effects. De achtervolgingsfilm voor wetenschappers en wervelstormen moet het echter stellen zonder een zuchtje menselijk drama, ook al groeien de voormalige echtelieden Bill Paxton en Helen Hunt weer naar elkaar toe. Dragende bijrol voor een vliegende Friese stamboekkoe. SBS6, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.

Green Card (Peter Weir, 1990, Australië/VS). Romantische komedie met tegendraadse kantjes drijft op innemend spel van Gérard Depardieu en Andie MacDowell. Met het oog op een verblijfsvergunning gaat een flamboyante Fransman een papieren huwelijk aan met een beetje tuttige New-Yorkse. Maar dan wordt de immigratiedienst argwanend. VRT, 21.55-23.43u.

Cobra (George P. Cosmatos, 1986, VS). Even gewelddadige als reactionaire thriller met spierbundel Sylvester Stallone als politieman die radicaal afrekent met criminelen. Veronica, 22.05-23.40u., onderbroken door reclame.

Alles moet weg (Jan Verheyen, 1996, België). Zie Film-vooraf. Canvas, 23.00-0. 45u.

Bad Boys (Rick Rosenthal, 1983, VS). Moralistische actiefilm onderscheidt zich gunstig van regelrechte exploitation. Sean Pean probeert zich als criminele maar in de kern brave jongeman staande te houden in een jeugdgevangenis, zoals bekend een broeinest van misdaad, beheerst door de principes van de survival of the fittest en bloedwraak. Net5, 23.25-1.20u., met reclame.

Breaking the Waves (Lars von Trier, 1996, Denemarken). Episch melodrama van de regisseur van Dancer in the Dark geeft alle emoties de vrije teugel. Aan de steil-calvinistische Schotse noordkust offert een naïef dorpsmeisje zich op voor een ruige olieboorder. Passie verpakt als een heiligenleven. Met Emily Watson als wereldvreemde heldin die sympathie afdwingt. Ned.3, 23.35-1.27u.

The Turning Point (Herbert Ross, 1977, VS). Dansscènes van Michail Baryshnikov vormen attractie apart in staaltje stijlvolle soap. In haar nadagen verkerende ballerina Anne Bancroft ontmoet vroegere rivale Shirley MacLaine, die destijds danscarrière opgaf voor moederschap. Ned.1, 23.50-1.49u.

Highlander III: The Sorcerer (Andrew Morohan, 1994, Canada/Frankrijk/Engeland). Tweede vervolgfilm voert, ten derde male op de automatische piloot, Christophe Lambert ten tonele als onsterfelijke held die, reizend door de tijd, het al even ontsterfelijke Kwaad (Mario Von Peebles) bestrijdt. BBC1, 0.05-1. 40u.

Prison (Renny Harlin, 1988, VS). Bekwaam mengsel van gevangenisdrama en horror-shocker liet afdeling speciale effecten overuren draaien. Geest van geëxecuteerde neemt wraak op toenmalige bewaker. RTL4, 0.05-2.00u., onderbroken door reclame.

L'argent des autres (Christian de Chalonge, 1978, Frankrijk). Overtuigende proeve van maatschappijkritiek, over malversaties van vooraanstaande bank. Employé Jean-Louis Trintigênant wordt verantwoordelijk gesteld voor een financieel schandaal en ontdekt hoe de vork in de steel zit. ARD, 0.45-2.30u., tweetalig.

Space Truckers (Stuart Gordon, 1997, VS). Hyperbolische sf-actiefilm. Ruimte-vrachtwagen van trucker Dennis Hopper bevat illegale lading 'biomechanische' krijgers en wordt geënterd door piraat Charles Dance, die behalve een houten been ook een plastic hart heeft en een penis die op een buitenboordmotor lijkt. BBC1, 1.40-3.10u.

Die Siebtelbauern (Stefan Ruzowitzky, 1998, Oostenrijk). Ruzowitsky noemde zijn tweede film een Alpenwestern: een plattelandskroniek vol liefde, dood, seks en duistere geheimen. Het lijkt wel een Brechtiaans experiment in de Oostenrijkse Alpen: geef zeven knechten heerschappij over een boerenbedrijf en kijk wat er gebeurt. BBC2, 1.50-3.15u.

Second Chorus (H.C. Potter, 1940, VS). Bescheiden maar plezierige musical. Trompettisten Fred Astaire en Burgess Meredith ambiëren plekje in de band van Artie Shaw en zijn beiden verliefd op manager Paulette Goddard. Morgen, BBC2, 7.35-9.00u., zwartwit.

Nagesynchroniseerd: Tendre poulet (Philippe de Broca, 1977, Frankrijk). ZDF, 2. 10-3.50u.

aanbevolen

NRC Webpagina's
20 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad