U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hermans wil studiepunten gaan belonen
Minister Hermans (Onderwijs) wil universiteiten en hogescholen gaan bekostigen aan de hand van het aantal studiepunten dat hun studenten behalen.

'Privatisering Brits spoor oorzaak van onveiligheid'
Privatisering heeft de Britse spoorwegen onveiliger en chaotischer gemaakt. Dat heeft de chef van het Britse spoorwegbedrijf Railtrack, Gerald Corbett, gisteren gezegd, twee dagen na de ontsporing bij Hatfield, die aan vier mensen het leven kostte.

Knallend oudejaar ondanks ramp
Op 31 december zal niet minder vuurwerk worden ontstoken dan gebruikelijk - de vuurwerkramp in Enschede ten spijt. Dat zeggen groothandelaren in consumentenvuurwerk op basis van bestellingen.

Prijsstijging koopwoningen 11,9 procent
De prijsstijging van Nederlandse koopwoningen houdt aan. Op jaarbasis zijn de prijzen in het derde kwartaal van dit jaar gestegen met 11,9 procent, precies evenveel als in het tweede kwartaal.

Extra geld vooral bestemd voor podiumkunsten
Als 'boegbeelden' van de Nederlandse cultuur krijgen het Nederlands Dans Theater, het Koninklijk Concertgebouworkest en de Nederlandse Opera alsnog flink extra geld van staatssecretaris Van der Ploeg. Dat blijkt uit een brief van Van der Ploeg aan de Tweede Kamer, waarin staat over wie de extra 40 miljoen gulden wordt verdeeld die aan de kunstbegroting is toegevoegd.

SER zet mes in toezicht bedrijven
Commissarissen mogen in de toekomst niet meer zonder enige beperking zelf hun opvolgers benoemen. Aandeelhouders en ondernemingsraden kunnen voordrachten doen en benoemingen afwijzen. Dat zijn de werkgevers, werknemers en kroonleden, verenigd in de Sociaal Economische Raad (SER), deze week overeengekomen.

Meeste Serviërs tegen Milosevic
De meeste Serviërs willen Milosevic niet zien terugkeren op het politieke toneel. Slechts een minderheid vindt dat hij naar Den Haag moet om zich voor het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden te verantwoorden. Dat blijkt uit een opiniepeiling.

Nieuwe vaccins helpen tegen aids
Nieuwe vaccins die momenteel worden ontwikkeld zullen, afgaand op vandaag gepubliceerde experimenten bij resusapen, mensen beschermen tegen het krijgen van aids. Maar gevaccineerde mensen kunnen nog wel besmet raken met het aids-veroorzakende virus hiv.

PvdA: commercie in thuiszorg
De PvdA wil dat commerciële thuiszorgbedrijven gaan helpen de wachtlijsten versneld weg te werken. Bedrijven die aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen dienen sneller te worden erkend en kunnen daarna inschrijven op de aanbesteding van extra hulp.

Twee doden bij gevecht in Israël
Een rabbijn en een Palestijn zijn gisteren gedood bij een ruim vijf uur durend vuurgevecht op de hellingen van de berg Ebal bij Nablus op de Westelijke Jordaanoever.

Hockeycoach weg
De bondscoach van het Nederlands hockeyteam, Hendriks, is na overleg met het bestuur van de hockeybond opgestapt. Hij had nog een contract tot 1 januari 2001.

Duitse economie
Het ondernemersklimaat in Duitsland is voor de vierde achtereenvolgende maand verder verslechterd. Dat blijkt uit de gezaghebbende Ifo-index, die in september opnieuw zakte en uitkwam op 98.

Regen
Morgen wolkenvelden en af en toe wat regen. Maximumtemperatuur rond 14 graden. Matige tot vrij krachtige zuidenwind. Vooruitzichten tot en met woensdag: zondag veel bewolking, en kans op hardnekkige mist. Maandag opklaringen en vanaf dinsdag wisselvallig.j

NRC Webpagina's
20 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad