U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

KPN moet belangen in uitverkoop doen
KPN doet volgende maand een groot beroep op de kapitaalmarkt. Om zijn vermogenspositie te verbeteren moet het expansieve telecomconcern ook nog veel tafelzilver slijten.

Uitgevers bieden in VS op Harcourt
De Nederlandse uitgevers Reed Elsevier en Wolters Kluwer bieden mee op de Amerikaanse educatieve uitgeverij Harcourt General. De prijs kan volgens analisten oplopen tot 6 miljard dollar (15 miljard gulden).

Doe mee met de BB
Bernhard spreekt boekdelen. Tot in de puntjes gesoigneerd, getooid met een buitenmodel-anjer in het knoopsgat en gezeten achter een kloeke microfoon liet de prins in 1955 filmopnamen maken van een radiotoespraak die hij hield over de dienst Bescherming Bevolking, beter bekend als de BB.

Wolters Kluwer stopt trainingen
Wolters Kluwer stoot een deel van zijn trainingsbedrijven af. Het gaat om Krauthammer International, IEC en HQ Group. Tezamen zijn zij goed voor een jaaromzet van 103 miljoen gulden. Krauthammer komt in handen van het management en medewerkers en NIB Capital. IEC gaat over naar het Amerikaanse Quisicen en HQ Group is verkocht aan het management. (ANP)

IDFA aast op Filmmuseum
De leiding van het IDFA, het Amsterdamse festival voor documentaires, solliciteert collectief naar het vacante directeurschap van het Filmmuseum. Doel is een vorm van samenwerking tussen IDFA en het Filmmuseum, dat in crisis verkeert.

Journalist gedood
In Georgië is gisteren op 80 kilometer van de hoofdstad Tbilisi het lijk gevonden van de Italiaanse journalist Antonio Russo, die voor Radio Radicale verslag deed van de Tsjetsjeense oorlog. De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. Russo was vorig jaar de enige Westerse journalist die tijdens de NAVO-luchtoorlog in de Kosovaarse hoofdstad Pristina bleef. (AFP)


Petlook biedt de mogelijkheid om online een dossier aan te leggen over uw huisdier. Zo hebben dierenartsen, asiels en dierenambulances in noodgevallen snel de beschikking over alle gegevens van uw huisdier. Om een dossier aan te kunnen leggen, moet uw huisdier wel zijn uitgerust met een identificatiechip. Handig is de lijst van dierenasiels en dierenartsen die per postcode te vinden zijn.
(www.petlook.nl)

NRC Webpagina's
17 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad