U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Israël en Palestijnen beloven einde geweld
De Amerikaanse president Bill Clinton is erin geslaagd een belofte tot beëindiging van het geweld tussen Israël en de Palestijnen los te krijgen tijdens de internationale nood-top in de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh.

Niet meer geld voor huisartsen
Huisartsen krijgen voorlopig niet meer geld. Volgens minister Borst (Volksgezondheid) ligt er bij de zorgverzekeraars nog 'veel geld ongebruikt op de plank' voor de huisartsenzorg. Er komt wel een onderzoek naar hun salaris en naar de vergoeding voor de praktijkkosten. Borst gaat daarbij niet meer uit van de individuele huisarts maar van artsen die samenwerken in groepspraktijken of gezondheidscentra.

Overleg met Molukkers
Het kabinet gaat twee tot drie keer per jaar overleggen met de Molukse gemeenschap in Nederland om deze op de hoogte te houden van de Nederlandse inspanningen tegen het geweld op de Molukken.

Arrestaties inzake moord Yasmina
De politie heeft in Utrecht twee buurjongens aangehouden van de vijfjarige Yasmina Habchi, die twee weken geleden dood werd aangetroffen. De twee broers van 18 en 14 jaar worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het meisje.

Akkoord in Servië over vorming van interimregering
In Belgrado is gisteren een akkoord bereikt over de vorming van een Servische overgangsregering - een coalitie van aanhangers van Milosevic en die van zijn opvolger Kostunica. De overgangsregering moet het land besturen tot aan de Servische parlementsverkiezingen, die op 23 december zullen worden gehouden.

ETA vermoordt Spaanse legerarts
Een terreur-commandogroep van de Baskische afscheidingsbeweging ETA heeft gisteravond in Sevilla een legerarts doodgeschoten in zijn praktijk. De twee daders van de aanslag zijn gearresteerd.

Van der Jagt komt prijs niet halen
Schrijver Marek van der Jagt komt zaterdag niet naar de uitreiking van de Anton Wachterprijs 2000, die hem is toegekend voor zijn roman De geschiedenis van mijn kaalheid. Van der Jagt - volgens talrijke aanwijzingen een pseudoniem van Arnon Grunberg, die de prijs in '94 al won - wil zich niet onderwerpen aan een 'antecedentenonderzoek'. Dat schrijft de auteur in een brief aan de Vestdijkstichting in Harlingen, die de prijs heeft ingesteld. "Ik begrijp uit deze uitlatingen dat u mij niet kunt garanderen dat de plechtigheid vreedzaam zal verlopen."

IDFA aast op Filmmuseum
De leiding van het IDFA, het Amsterdamse festival voor documentaires, solliciteert collectief naar het vacante directeurschap van het Filmmuseum. Doel is een vorm van samenwerking tussen IDFA en het Filmmuseum, dat in crisis verkeert.

Spil in Clickfonds getuigt niet
De kans dat E. Swaab, de belangrijkste verdachte in de beursfraudezaak ('Operatie Clickfonds'), nog een verklaring zal afleggen is zo goed als verkeken. Onderhandelingen met het OM zijn mislukt.

Philips lager
Philips heeft in het derde kwartaal een nettowinst van 1,7 miljard gulden behaald, iets meer dan analisten hadden verwacht. De koers van het aandeel daalde vanochtend met 5 procent.

Zware kritiek op Duisenberg na nieuwe val euro
Topman Duisenberg van de Europese Centrale Bank is onder zware druk gekomen na uitlatingen in de Britse media die leidden tot een hernieuwde val van de euro op de wisselmarkten.

In de middag regen.
Morgenochtend een flets zonnetje. Vanuit het westen toenemende bewolking, in de middag gevolgd door regen. Maxima 12 tot 13 graden. Matige tot vrij krachtige zuidelijke wind. Vooruitzichten tot maandag: bewolkt, af en toe regen, later droog. Maxima oplopend naar 16 graden.

NRC Webpagina's
17 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad