U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Aandacht trekken
Sonja Barend had een kapotte grammofoonklassieker op bezoek, een Molukse jongere die twee weken in voorlopige hechtenis heeft gezeten wegens dreiging met geweld. Klassiek omdat ik dit soort gesprekken met politieke dreigers vaker heb meegemaakt.


T V   V O O R A F :


Boeiend als groeiend gras
Het treurigste programma van het videoclipstation TMF is het 'dance'-uurtje. Het bestaat uit niet meer dan beelden en geluiden uit een reusachtige discotheek. Eindeloos voortdenderende house-beats en even eindeloze beelden van een dansende meute en dj's die, altijd met één schelp van een koptelefoon tegen hun hoofd gedrukt, staan te pielen met twee draaitafels. Dat is alles, een uur lang.


F I L M   V O O R A F :


The Running Man
Lang voordat Big Brother wereldwijd op tv verscheen, had de idee van reality-tv in de vorm van een afvalrace al een plaats gekregen in de film. Boris Paval Conen was John de Mol in 1998 een jaartje voor met zijn speelfilmdebuut Temmink. Hierin leveren veroordeelde criminelen strijd in kooigevechten op leven en dood die rechtstreeks op tv werden uitgezonden. Maar dit moderne gladiatorendrama leek op zijn beurt weer erg op het al uit 1987 stammende The Running Man van Paul Michael Glaser.


NRC Webpagina's
21 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad