U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Wegener wint beroep tegen uitspraak NMa
Wegener heeft het beroep gewonnen tegen een uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Het concern hoeft daardoor de Arnhemse Courant en het Gelders Dagblad niet te verkopen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam gisteren bepaald in een bodemprocedure die door Wegener was aangespannen. Het is voor het eerst dat een besluit van de NMa wordt vernietigd.

Houd je bij je leest
Voormalig columnist van Trouw, A.J. Klei, moet doorgaans weinig hebben van theologen of anderszins godsdienstig geïnspireerden die religie en politiek met elkaar verbinden. Hij luistert liever naar een kloeke preek over, pakweg, zondag 42 van de Heidelbergse catechismus, dan naar een verhandeling over de armoede in de Derde Wereld "en hoe wij daar vanuit Bijbels perspectief op moeten reageren." Hij vindt ze wel aardig, die dominees, maar toch: Religie moet zich niet met politiek bemoeien en de politiek moet religie buiten de deur houden. Zo niet, dan is de weg vrij voor vrijblijvendheid en nietszeggendheid.

Canal+ neemt optie op FuWorks
StudioCanal, de internationale filmtak van het mediaconcern Canal+, heeft een optie genomen op honderd procent van de aandelen van de Nederlandse filmproductiemaatschappij FuWorks en op vijftig procent van de onafhankelijke Nederlandse filmdistributeur A-Film Distribution. Beide bedrijven zijn eigendom van de Nederlandse distributeur en producent San Fu Maltha. FuWorks is onder meer samen met Joop van den Ende producent van de volgend jaar verwachte speelfilm Costa van Johan Nijenhuis. A-Film is de distributeur van onder meer de films Chicken Run, Lijmen/Het Been en Lord of the Rings. StudioCanal heeft met FuWorks afspraken gemaakt over de distributie van zijn product voor de Nederlandse bioscoop, video en televisie en voor de Vlaamse video, zo meldt het vakblad Screen International Daily.

Amerikaans gebruik mobieltje stijgt
Het aantal Amerikaanse huishoudens dat internettoegang heeft via draagbare apparaten is in juli gegroeid tot 7,4 miljoen. Dat stelt marktonderzoeker Meda Metrix. In vergelijking met april, toen Media Metrix voor het eerst een steekproef deed, is sprake van een toename met 12 procent. (AP)

Lycos Europe neemt Zweeds bedrijf over
Lycos Europe, het internetbedrijf dat eigendom is van het Duitse Bertelsmann en het Amerikaanse Lycos, neemt het Zweedse Spray over voor 674 miljoen euro (1,48 miljard gulden). Lycos Europe betaalt 84,3 miljoen aandelen voor Spray, dat websites beheert in negen landen. Als onderdeel van het akkoord verwerven Spray Ventures en Investor, het beleggingsvehikel van de familie Wallenberg, voor 100 miljoen euro aan aandelen Lycos Europe, ofwel een belang van 29 procent. (Bloomberg)

Newconomy breidt belangen uit
Internetinvesteerder Newconomy heeft zijn belangen in netwerkpartners MeyerMonitor, Pro Active International en Pango Systems uitgebreid. Dit past volgens de directie in de lijn om het belang in 'succesvolle internetbedrijven' te vergroten. Tevens maakt Newconomy bekend een vervolgfinanciering te verstrekken aan de ontwikkelaar van media- applicaties BitMagic. (ANP)


Sinds kort heeft CNN een Europese webeditie. En er is inderdaad verschil met de Amerikaanse editie: op de voorpagina van de Amerikaanse site (rond 11.00 uur); acht overlevenden van de crash met een Cubaans vliegtuig in de Golf van Mexico; de Europese site opent met de raketaanval op het Londense hoofdkwartier van MI6. Verder uiteraard veel nieuws, met veel verschillende ingangen - per werelddeel of naar aparte CNN-sites.
(europe.cnn.com)

NRC Webpagina's
21 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad