U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hof Iran verkort straf voor joden in spionageproces
SHIRAZ, 21 SEPT. Een hof van beroep in de Iraanse stad Shiraz heeft vanochtend de gevangenisstraffen tegen alle tien wegens spionage voor Israel veroordeelde joden, met enkele jaren gereduceerd. De twee zwaarste straffen, van 13 jaar, werden verminderd tot negen en zeven jaar.

Uitspraak van NMa vernietigd
ROTTERDAM, 21 SEPT. Wegener heeft het beroep gewonnen tegen een uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De uitgever hoeft de Arnhemse Courant en het Gelders Dagblad niet te verkopen.13

Studenten dupe van huizenprijzen
ROTTERDAM, 21 SEPT. Studentenhuisvesting raakt steeds meer in de knel. Oorzaak is de forse stijging van de prijzen van koopwoningen, waardoor veel huisbazen verkiezen hun huurpanden te verkopen. Studenten worden regelmatig hun kamer uitgezet of met uitzetting bedreigd. Dat blijkt uit een enquête van NRC Handelsblad.

Crisiscentrum voor Joegoslavië
BRUSSEL, 21 SEPT. De Europese Unie heeft vanmorgen in Brussel een crisiscentrum ingericht met het oog op de Joegoslavische presidents-, federale en lokale verkiezingen aanstaande zondag.

Molukkers weer op vrije voeten
ROTTERDAM, 21 SEPT. De Haagse rechtbank heeft gisteren de voorlopige hechtenis van de twee woordvoerders van de Vrije Molukse Jongeren geschorst. Zij waren op 9 september aangehouden op verdenking van opruiing, bedreiging en deelname aan een criminele organisatie.

India haakt af in Sierra Leone
NEW YORK, 21 SEPT. India trekt zijn troepen terug uit de VN-vredesmacht in Sierra Leone. De aankondiging komt op een slecht moment voor secretaris-generaal Kofi Annan, die de vredesmacht wil uitbreiden, maar niet voldoende manschappen kan vinden.

Zachter
Vannacht droog en fris. Landinwaarts mistbanken. Morgen in het noordoosten perioden met zon, 17 graden. Elders wolkenvelden, kans op een buitje en rond 20 graden. Matige zuidenwind. In het weekeinde zonnige perioden, rond 21 graden. Daarna kans op een bui en koeler.

NRC Webpagina's
21 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad