U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

World Online sluit zijn hoofdkantoor
World Online sluit per 31 december dit jaar zijn hoofdkantoor in Rotterdam, of de overname door de Italiaanse internetaanbieder Tiscali nu wel of niet doorgaat. Dat betekent dat bijna alle 200 werknemers van het hoofdkantoor op die datum ontslag krijgen.

Elsevier luistert door internet weer naar klant
Uitgever Reed Elsevier schakelt om van papier naar internet. Wetenschappelijke tijdschriften nemen het voortouw. Over twee jaar wordt de papieren versie amper meer gebruikt en is alles internet. Gesprek met bestuurder Derk Haank.

Bloemenveiling Aalsmeer omarmt internet
Bedrijven uit de 'oude' economie stomen zich klaar voor het internettijdperk en investeren miljoenen in projecten op het wereldwijde web. Geld verdienen op internet, hoe gaat dat? Bloemenveiling Aalsmeer verhandelt bloemen via internet.

Reclame is hartstikke onschuldig
Ze heet Lyzza en klinkt verleidelijk, want reclamemakers blijven verleiders - en dat geven ze ook eerlijk toe. "Reclame tracht u te verleiden", aldus een uitspraak van de European Publishers' Council, "niet uw ziel te stelen." Reclame doet, kortom, geen kwaad. Zo ongeveer luidt althans de boodschap die deze organisatie van 27 grote uitgeverijen uit de EU-landen aan de man tracht te brengen via advertenties in hun eigen kranten en tijdschriften en vanzelfsprekend ook op een eigen website: www.adfreedom.com.

'Elsevier verkoopt opleidingscentra'
Reed Elsevier wil een deel van zijn opleidingsinstituten in Nederland afstoten. Het uitgeversbedrijf zou de trainingen op het gebied van management en sociale vaardigheden niet meer tot de kernactiviteiten van het uitgeven rekenen. Dat hebben de vakbonden tijdens informeel overleg te horen gekregen. Volgens de bonden wil Elsevier Opleiding af van Boertien en Part ners, het Nederlands Centrum van Advies Training en Begeleiding en een deel van Stichting Bijzondere cursussen Management en Ont wikkeling (SBC).

Bij de afgeslankte organisatie van opleidingscentra kunnen twee honderd van de ruim zeshonderd personeelsleden terecht.

De bonden eisen helderheid van Reed Elsevier. "Vorig jaar wilde Reed Elsevier alle instituten nog onderbrengen in één divisie. Nu stoot het bedrijf opeens een groot deel af. Welk beleid voert Reed El sevier", aldus een FNV-bestuur der. (ANP)

MTV NL
Muziekzender MTV begint vandaag met een apart kanaal voor het Nederlandse publiek. 'MTV NL' stemt haar clips af op de Nederlandse smaak. Sommige programma's krijgen ondertiteling en er zijn twee Nederlandse presentatoren aangetrokken. Nederland is het negende land dat een 'eigen' MTV krijgt. De Nederlandse muziekzender TMF, die veel Nederlandse produkten uitzendt, is een grote concurrent van MTV. De nieuwe zender MTV NL krijgt voorlopig geen studio in Nederland. (ANP)

Berlusconi en Kirch
Mediaset, de commerciële televisie groep van Silvio Berlusconi, heeft een belang van 2,48 procent in de Duitse Kirch Media groep genomen. Kirch en Mediaset werken al samen in de joint venture Epsilon.


Is het goedkoper om te tanken in Duitsland of België als je in de Nederlandse grensstreken woont? Een website van een docent psychologie uit Maastricht laat na invoering van de eigen gegevens het voordeel zien in harde guldens. In de berekening van de benzinekosten wordt rekening gehouden met de prijs van benzine, de koers van de munt in het land waar getankt wordt en de extra af te leggen afstand.
(www2.unimaas.nl/~hschotel/Benzine/)

NRC Webpagina's
12 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad