U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Tweede Kamer wil compensatie diesel
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat er nog deze week een compensatieregeling komt voor de hoge dieselprijzen. Maar volgens minister Zalm (Financiën) valt een besluit over compensatie deze week niet meer te verwachten.

China arresteert verdachten Dover-transport
De Chinese politie heeft een onbekend aantal landgenoten aangehouden in verband met de ontdekking van de dood van 58 Chinezen in Dover, afgelopen juni. Zij zouden medeverantwoordelijk zijn voor de organisatie van de reis van de illegalen, die vanuit de provincie Fujian via Oost-Europa en Nederland naar Dover ging.

Vorig jaar meer verkeersdoden
Het aantal verkeersdoden is vorig jaar met drie procent gestegen vergeleken met het jaar daarvoor. In totaal kwamen vorig jaar 1.186 personen om in het verkeer. Vorig jaar waren dat er 1.149. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

'Poetin won door fraude'
Dat president Vladimir Poetin afgelopen maart aan slechts één ronde genoeg had om zich tot leider van het Kremlin te laten kiezen was het gevolg van grootscheepse stembusfraude. Dat meldt The Moscow Times. De krant heeft het kopen en vervalsen van stemmen in twaalf Russische regio's gedocumenteerd.

'Irak dwarsboomt onderzoek VN'
Irak weigert een onafhankelijk onderzoek toe te staan naar de humanitaire situatie in het land, dat sinds tien jaar is onderworpen aan een internationaal handelsembargo. Dat heeft de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, gisteren meegedeeld in een rapport aan de Veiligheidsraad van de VN.

Servië potdicht voor waarnemers
Bij de komende verkiezingen in Servië zijn buitenstaanders niet welkom: buitenlandse waarnemers, binnenlandse waarnemers en journalisten worden stelselmatig geweerd. Niemand mag Milosevic op de vingers kijken als hij werkt aan zijn zege.

World Online sluit zijn hoofdkantoor
World Online sluit per 31 december dit jaar zijn hoofdkantoor in Rotterdam, of de overname door de Italiaanse internetaanbieder Tiscali nu wel of niet doorgaat. Dat betekent dat bijna alle 200 werknemers van het hoofdkantoor op die datum ontslag krijgen.

'Fietsenbranche vormt kartel'
De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft vorige week woensdag en donderdag invallen gedaan bij verschillende fietsfabrikanten en handelaren. De toezichthouder verdenkt de fietsenbranche van prijsafspraken.

Minder warm
Half tot zwaar bewolkt, in de ochtend in het noorden kans op een enkele bui. Later droog en meer opklaringen. Matige zuidwestlijke wind. Middagtemperatuur 19 tot 21 graden. Vooruitzichten tot en met zondag: Eerst droog en vrij warm. Vanaf zaterdag enkele buien en geleidelijk koeler.


NRC Webpagina's
12 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad