U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Grijp uw kans
De nieuwe actualiteitenrubriek van de VPRO, 7 Dagen, trakteerde op oud nieuws maar dan 'krejatief sienematografisch' vertaald. In een half uurtje passeerden wel vier spotjes: 1) oude man demonstreert in een hokje tegen de Betuwelijn en zoekt onbekend vogeltje door een verrekijker, 2) zoveelste item over extreemrechts in Duitsland en belaagde immigranten, 3) prof. Vincent Icke klaagt in algemene termen het wetenschapsbeleid aan terwijl hij wordt gefotografeerd, 4) een anonieme, nauwelijks verstaanbare domineegalm keert zich tegen het homohuwelijk.


T V   V O O R A F :


Smachten naar recht
Bosnië is het land van de massagraven. Bosnië is ook het land van de oorlogsmisdadigers: niemand weet hoeveel mensen er rondlopen die in de oorlog anderen hebben vermoord, gefolterd, verminkt en verkracht. Het moeten er duizenden zijn. Pas ongeveer dertig zijn opgepakt en opgesloten in de Scheveningse cellen van het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden.


F I L M   V O O R A F :


Kittig blijspel
Comedy betekent vaak dat er een onzichtbaar publiek zit te grinniken om dingen die niet om te grinniken zijn. Merkwaardig blijft hoe anderen kennelijk een grap herkennen waar met de beste wil van de wereld geen grap te vinden is. Zelfs als dat publiek in werkelijkheid helemaal niet bestaat, en als die lach op synthetische wijze is toegevoegd, blijft het een raar verschijnsel - want dan is er dus iemand aan het werk geweest, die denkt dat ergens om kan worden gelachen.


NRC Webpagina's
4 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad