U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Vredesmissies slecht voorbereid
DEN HAAG, 4 SEPT. Politieke besluiten over deelname aan vredesmissies worden vaak genomen op basis van gebrekkige informatie. Er is sprake van slechte communicatie tussen ministers, parlementariërs, ambtenaren en top-militairen. Dat concludeert de commissie-Bakker in het vanmiddag gepubliceerde rapport 'Vertrekpunt Den Haag'.

'Leg EU-uitbreiding aan Duitse bevolking voor'
VIAN-LES-BAINS, 4 SEPT. Europees commissaris Verheugen, verantwoordelijk voor de uitbreiding van de Europese Unie, vindt dat Duitsland een referendum moet houden over toetreding van landen in Midden- en Oost- Europa tot de Europese Unie. Verheugen zei dit afgelopen weekeinde in een vraaggesprek met de Süddeutsche Zeitung.

Bouwer HBG lijdt dit jaar 150 miljoen verlies
RIJSWIJK, 4 SEPT. Bouwconcern HBG zal dit jaar 150 miljoen gulden verlies lijden. Dit houdt verband met een grote voorziening die vooral is getroffen om een eind te maken aan de problemen in Duitsland, waar een voorgenomen fusie met baggerbedrijf Boskalis stukliep.

TNT Post Groep koopt bedrijf VS
AMSTERDAM, 4 SEPT. TNT Post Groep (TPG) neemt voor 650 miljoen dollar (bijna 1,6 miljard gulden) het Amerikaanse CTI Logistx over. Dit heeft TPG-voorzitter A. Scheepbouwer vanochtend bekendgemaakt.

Blokkade Franse raffinaderijen
ROTTERDAM, 4 SEPT. Franse vrachtrijders, boeren, taxichauffeurs en ambulancepersoneel hebben vanmorgen tientallen oliedepots en oliehavens en een vijftig raffinaderijen geblokkeerd. Zij eisen verlaging van brandstofaccijnzen. Als de acties aanhouden, dreigt een brandstoftekort in het hele land.

Gebruik xtc daalt bij scholieren
DEN HAAG, 4 SEPT. Het gebruik van cannabis onder scholieren stijgt niet meer, voor het eerst in zestien jaar. Amfetaminen worden minder gebruikt en het gebruik van xtc vertoont een daling met veertig procent sinds 1996. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid.

Leger omsingelt oppositie Birma
RANGOON, 4 SEPT. De militaire autoriteiten in Birma hebben vanochtend een cordon laten leggen rond het hoofdkwartier van de partij van oppositieleidster Aung San Suu Kyi.

Telebankieren bij ABN niet veilig
ROTTERDAM, 4 SEPT. Computerhackers hebben het telebankprogramma Home Net van ABN Amro gekraakt. Bij de Rabobank en ING slaagden de inbraakpogingen niet.

Dertien ontsnapte Serviërs nog weg
PRISTINA, 4 SEPT. In Kosovska Mitrovica ontsnapten zaterdagavond uit de gevangenis vijftien Kosovo-Serviërs die worden verdacht van oorlogsmisdaden. Twee werden direct weer opgepakt.

Bewolkt
Vannacht droog, temperatuur 7 tot 12 graden. Morgen wisselend bewolkt, in de avond vanuit het westen regen. Matige zuidwestenwind, temperatuur 17 tot 20 graden. Vooruitzichten tot en met zaterdag: wisselvallig, temperatuur 19 graden. Vanaf vrijdag meer wind en frisser.

NRC Webpagina's
4 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad