24/7 Media Europe ad
Maandag 28 augustus 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
De Stemming: landbouwgif toelaten of verbieden?
Economie voor jou: de balans van KPN.
Het gelijk van Kranten.com in @.
Buikspreken is uit, lava-lampen zijn in: Digitale Leestafel.
Alles over bridge in het profiel.
@: Digital Rights Management.
Discussie: Hoe boeiend is het politieke en maatschappelijk debat in Nederland?
Agenda: startschot voor het woelige, boeiende en karige studentenleven.
In het nieuws:
Dossier Elektronisch zakendoen
Dossier Elektronisch uitgeven
Dossier Genetische manipulatie
Dossier Telecom
Dossier Amerikaanse presidentsverkiezingen
NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.
Poetin: brand wijst op verval Rusland
In de televisietoren van Ostankino in Moskou brak gistermiddag brand uit op een hoogte van ruim driehonderd meter. Het vuur breidde zich zowel naar boven als naar beneden gestaag uit. Vandaag rond het middaguur was de brand afgedaald tot 77 meter hoogte.
(Foto Reuters)
In Moskou is gisteren brand uitgebroken in de 540 meter hoge televisietoren van Moskou. Het is het zoveelste teken dat Rusland in verval is, zei president Poetin vandaag. Bij de brand zijn zeker drie doden gevallen.

Publiek stroomt toe:'Er is toch niks op tv'
Vlak nadat de kernonderzeeër Koersk (Ruslands trots) zonk, vloog de Ostankino- televisietoren (óók Ruslands trots) in brand en toonden de tv-schermen in de verre omtrek alleen nog sneeuw. Maar onder het toegestroomde publiek is de stemming niet apocalyptisch.

Een soort poldermodel
Uitgever PCM verloor in korte tijd twee rechtszaken, waaronder een tegen een internet-bedrijfje van twee studenten. De onderneming blijkt moeite te hebben met de ontwikkelingen op de media markt. De gedroomde beursgang is dan ook verder weg dan ooit.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Aangeboden:
zitplaats
Haarlem-Utrecht

(Ton Roskam, Dieren)

Suggesties vóór 12 uur naar krekel@nrc.nl of per fax naar 010 406 69 67

Kamer wil duidelijkheid over 'staanplaats' bij NS
De Tweede Kamer wenst snel opheldering van minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over een mededeling van de Nederlandse Spoorwegen dit weekeinde dat het bedrijf de komende tijd niet elke reiziger een zitplaats kan garanderen.

Rebellen op Jolo laten zes gijzelaars vrij
De extremistische moslimgroepering Abu Sayyaf heeft gisteren vijf gijzelaars en vandaag nog een zesde vrijgelaten op het Filippijnse eiland Jolo.

 
Medicinale toetjes
Kokospudding, bananenkwark, vla met chocoladebolletjes - in de supermarkt zijn steeds meer toetjes te koop. Nieuw zijn de producten met een gezondheidsclaim. Maar houdt bosvruchtenyoghurt met Lactobacillus GG de darmflora echt in balans?

Schiphol: tax-free kopen via internet
Schiphol wil sigaretten, drank en andere artikelen die het belastingvrij verkoopt in de winkels op de luchthaven ook gaan aanbieden via internet. Het gaat hierbij om 'voorverkopen': reizigers kunnen de artikelen elektronisch bestellen en desgewenst via internet met een creditcard betalen. Bij aankomst op de luchthaven kunnen de reizigers de artikelen afhalen.

Philips verkoopt dochter Origin aan Franse Atos
Elektronicaconcern Philips heeft zijn automatiseringsdochter Origin verkocht aan het Franse Atos voor ongeveer 5,7 miljard gulden in aandelen. Daarmee neemt Philips afscheid van een divisie met 16.000 werknemers, ongeveer 7 procent van zijn totale personeelsbestand.

Philips verlost van visionair probleemkind
Philips heeft een elegante oplossing gevonden voor 'het probleem Origin'. De automatiseringsdivisie, die al jaren onder het gemiddelde bij Philips presteert, wordt verkocht aan het Franse Atos.

Hakkinen wint na briljante actie
Met een even gewaagde als briljante manoeuvre haalde Mika Hakkinen gisteren aan het slot van de Grote Prijs van België zijn rivaal Michael Schumacher in. Kort nadat hij de Duitser op adembenemende en onorthodoxe wijze was gepasseerd en daarmee zijn uitzonderlijke klasse had geïllustreerd, won de Fin voor de achttiende keer een Formule I-race.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
De Rabo-code
De Rabobank, een van de grote financiers in de wereld van de agro-industrie, heeft een ethische gedragscode opgesteld voor haar betrokkenheid bij bedrijven die zich bezighouden met genetische modificatie van menselijk, dierlijk of plantaardig materiaal.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad