U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Poetin: brand wijst op verval Rusland
In Moskou is gisteren brand uitgebroken in de 540 meter hoge televisietoren van Moskou. Het is het zoveelste teken dat Rusland in verval is, zei president Poetin vandaag. Bij de brand zijn zeker drie doden gevallen.

Philips verkoopt dochter Origin aan Franse Atos
Elektronicaconcern Philips heeft zijn automatiseringsdochter Origin verkocht aan het Franse Atos voor ongeveer 5,7 miljard gulden in aandelen. Daarmee neemt Philips afscheid van een divisie met 16.000 werknemers, ongeveer 7 procent van zijn totale personeelsbestand.

Kamer wil duidelijkheid over 'staanplaats' bij NS
De Tweede Kamer wenst snel opheldering van minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over een mededeling van de Nederlandse Spoorwegen dit weekeinde dat het bedrijf de komende tijd niet elke reiziger een zitplaats kan garanderen.

Schiphol: tax-free kopen via internet
Schiphol wil sigaretten, drank en andere artikelen die het belastingvrij verkoopt in de winkels op de luchthaven ook gaan aanbieden via internet. Het gaat hierbij om 'voorverkopen': reizigers kunnen de artikelen elektronisch bestellen en desgewenst via internet met een creditcard betalen. Bij aankomst op de luchthaven kunnen de reizigers de artikelen afhalen.

Moslimbeweging op Filippijnen laat zes gijzelaars vrij
De extremistische moslimgroepering Abu Sayyaf heeft gisteren en vandaag in totaal zes gijzelaars vrijgelaten op het Filippijnse eiland Jolo. Het gaat om drie Franse vrouwen, een Zuid-Afrikaans echtpaar en een Duitser, die in april werden ontvoerd op een Maleisisch eiland.

Nieuwe belasting: projecten duurder
De Betuwelijn, de hogesnelheidslijn en andere infrastructurele projecten zullen ongeveer tien procent duurder worden. Dit komt door een nieuwe belasting op oppervlaktedelfstoffen als zand en grind.

Oud-president Servië verdwenen
Ivan Stambolic, ex-president van Servië, is vrijdag spoorloos verdwenen. De oppositie verdenkt het bewind van president Milosevic ervan Stambolic ontvoerd te hebben.

Drie Israelische militairen gedood
De drie Israelische soldaten die in de nacht van zaterdag op zondag werden gedood in bezet gebied zijn waarschijnlijk onder vuur genomen door militairen van hun eigen eenheid. De eenheid voerde een actie uit tegen leden van de Hamas-beweging.

Zweeds bod op beurs Londen
De Londense beurs verwacht een vijandig overnamebod van het Zweedse beursbedrijf OM Gruppen, eigenaar van de beurs in Stockholm. Het bod kan vertragend werken op de voorgenomen fusie van de Londense beurs met die van Frankfurt.

Klaagplatform luchtreizigers
Er komt een platform waar luchtreizigers terecht kunnen met vragen en klachten over de dienstverlening van luchtvaartmaatschappijen. Het platform wordt opgericht door het ministerie van Verkeer en Waterstaat met ANWB en Consumentenbond.

Fortis zuiniger
Bank en verzekeraar Fortis gaat de komende jaren extra scherp op de kosten letten, ondanks het feit dat de winstcijfers nog steeds fors groeien. Dat liet bestuursvoorzitter Bartelds vanochtend weten.

Enkele bui
Morgen perioden met zon, maar ook een enkele bui. Maximumtemperatuur 20 graden en een zwakke tot matige westelijke wind. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zaterdag: geleidelijk iets frisser en vanaf vrijdag buiiger met minder zon.


NRC Webpagina's
28 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad