U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

VNU kritiseert internetmethode PCM Uitgevers
PCM Uitgevers past zelf technieken toe op internet die ze anderen verwijt. Het bedrijf maakt systematisch gebruik van zogeheten deep links (directe verwijzingen) op de website van Carp, een wekelijkse uitgave van PCM, terwijl PCM juist vorige week in een kort geding eiste dat uitgever Eureka Internetdiensten van de website Kranten.com, een nieuwsoverzicht van Nederlandse en buitenlandse kranten, ophoudt met het aanbrengen van deep links naar de artikelen op de websites van van PCM-kranten.

Kamer wil snel debat over lage veilingopbrengst
De Tweede Kamer wil meteen na het reces een debat met minister Zalm (Financiën) en staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) over de Nederlandse UMTS-veiling. De fracties van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks vrezen dat de Nederlandse veiling niet goed is opgezet en zijn bang dat de consument daar uiteindelijk voor opdraait.

Links en rechts
Vergeten namen: Dieter Wohlfahrt, Hans Dieter Weser, de 13-jarige scholier Bernd, Erna Kelm, Horst Frank, Rolf Urban. Doodgeschoten toen zij tussen 13 augustus 1961 en augustus 1965 over de Berlijnse Muur naar het Westen wilden vluchten. Het aantal mensen dat daarbij sinds augustus 1961 tot februari 1989 is gedood, bedraagt ruim 900. Voor hen zal geen standbeeld worden opgericht, zoals voor de slachtoffers van het communisme/socialisme überhaupt geen standbeelden worden opgericht.

Partner Amazon.com failliet
Amazon.com is in zwaar weer terechtgekomen door het bankroet van een van zijn partners. Living.com, dat via de website van de webwinkel huisraad verkocht, heeft faillissement aangevraagd bij gebrek aan investeerders. Daardoor komen 275 werknemers op straat te staan.

Het faillissement, bij partners van Amazon nog niet voorgekomen, komt op een slecht moment. De expansieve strategie van Amazon ontmoet steeds meer scepsis, omdat het maar geen winst weet te maken. Waarschijnlijk heeft Living.com het moeten afleggen tegen concurrenten als Homepoint.com en Goodhome.com. De web site, onlangs nog geprezen, is heel summier: "Het spijt ons dat we door omstandigheden buiten ons om gedwongen zijn de activiteiten te staken. Dank u voor het bezoeken van Living.com". (ANP)

Japanse NTT mag Verio overnemen
Het Japanse telecomconcern NTT mag van de Amerikaanse autoriteiten internetaanbieder Verio overnemen. Een maand geleden werd nog bekend dat de FBI de overname onderzocht. Die vreesde dat ze geen verbindingen kon aftappen als Verio in buitenlandse handen zou vallen. Het internetbedrijf heeft 20 procent van de Amerikaanse ondernemingen als klant. (ANP)

Hewlett-Packard overtreft verwachtingen
De Amerikaanse computerfabrikant Hewlett-Packard heeft in het eind juli afgesloten derde kwartaal de nettowinst zien toenemen met 23 procent tot 1,05 miljard dollar. Het resultaat overtrof de verwachtingen van analisten. De omzet steeg met 15 procent tot 11,8 miljard dollar. Het concern heeft besloten tot een splitsing van zijn aandelen in de verhouding 1:2 om de verhandelbaarheid van de stukken te verbeteren, zo liet het gisteren weten bij de bekendmaking van de cijfers. De koers van het aandeel steeg daarop met ruim 8 procent. (AP)

News Corporation ziet resultaat dalen
News Corporation, eigendom van mediamagnaat Rupert Murdoch, heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar het bedrijfsresultaat zien dalen van 214 naar 184 miljoen dollar (442 miljoen gulden). De nettowinst inclusief eenmalige posten kwam uit op 71 miljoen dollar, tegen een verlies van 10 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet steeg van 3,27 naar 3,90 milard dollar. Over het hele boekjaar nam het bedrijfresultaat af van 917 naar 794 miljoen dollar bij een omzetgroei van 13,59 naar 14,15 miljard dollar. (AP)

NCRV van smaad beschuldigd
Familieleden van een vrouw die hoofdpersoon was in de NCRV-documentaire 'Verborgen Moeders' hebben vanmiddag aangifte gedaan tegen de NCRV wegens smaad. In het programma, dat in juni door de omroep is uitgezonden, is gesuggereerd dat de vrouw 'Annemarie' slachtoffer van incest was. De familieleden is nooit om wederhoor gevraagd. De advocaat van de familie stelt dat in het programma "minimaal de schadelijke suggestie van incest is gedaan". Na deze aangifte volgen nog aangiften tegen Annemarie zelf en haar therapeut, aldus raadsman Veraart. De therapeut meende dat zijn cliënt verborgen incestherinneringen had hervonden. Familieleden van 'Jacqueline', hoofdpersoon in een andere aflevering, hebben om vergelijkbare redenen verhaal bij justitie gehaald. Zij willen de redactie van het programma onder ede laten horen.


De tijd dat het computerspelletje Patience snel moest worden weggedrukt wanneer de baas binnenkwam, leek voorbij te zijn. Nu is er echter 9-to-5 café, een site met spelletjes om de saaie werkdag door te komen en sfeerruimtes waar je even rustig kan wegdromen. En als de baas binnenkomt, is er natuurlijk een Panic-button, die zorgt dat er een tekst met veel noten op het beeldscherm verschijnt.
(www.9to5cafe.com)

NRC Webpagina's
17 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad