U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Fusie industriële bedrijven ketst af
De geplande fusie tussen industriële conglomeraten Stork en Internatio-Muller (IM) gaat niet door. Dat hebben beide bedrijven vanochtend aangekondigd. Het afslanken van Stork nam te veel tijd in beslag.

Kans op redding van Koersk lijkt miniem
De kans dat de 118-koppige bemanning van de gezonken Russische kernonderzeeër Koersk nog in leven is lijkt miniem. Russische reddingspogingen blijven zonder resultaat, en Britse en Noorse hulp komt te laat omdat die te lang is geweigerd.

Kamer wil uitleg rede Van Walsum
De Tweede Kamer verlangt opheldering van de ministers Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) en Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) over kritische uitlatingen van VN-ambassadeur Van Walsum over corruptie in Bosnië en de nadrukkelijke 'nuancering' die Herfkens er op aanbracht.

Bank weigert inzage stukken
De toezichthouder op het bankwezen, De Nederlandsche Bank (DNB), wil voorkomen dat ze interne documenten beschikbaar moet stellen voor advocaten van verdachten in het beursfraudeonderzoek ('Operatie Clickfonds'). Daarmee gaat DNB in tegen de wens van de rechter- commissaris die het Clickfondsonderzoek leidt. Deze wil dat de documenten worden toegevoegd aan het onderzoeksdossier en heeft een uitleveringsbevel aan DNB verstuurd. Daarin stelt hij dat de stukken "van belang kunnen zijn voor de waarheidsvinding".

Ahold koopt voor 3,8 mld bedrijf VS
Ahold neemt de Amerikaanse distributeur van voedingsmiddelen PYA/Monarch over. Het betaalt eigenaar Sara Lee 1,57 miljard dollar in contanten, zo'n 3,8 miljard gulden. PYA/Monarch wordt onderdeel van US Foodservice, dat formeel de overname doet.

ABN Amro belooft hoge winstgroei
ABN Amro zal in de eerstvolgende vier jaar een gemiddelde winstgroei per aandeel boeken van 17 procent. Het gemiddeld rendement op het eigen vermogen zal 25 procent bedragen. Dat zijn de doelen die het management van de bank zich onder de nieuwe bestuursvoorzitter R. Groenink heeft gesteld.

Kamer wil debat telefonieveiling
De Tweede Kamer wil meteen na het reces een debat met minister Zalm (Financiën) en staatssecretaris De Vries (Verkeer en Waterstaat) over de Nederlandse UMTS-veiling. Kamerleden vrezen dat de Nederlandse veiling niet goed is opgezet en zijn bang dat de consument daar uiteindelijk voor opdraait.

Armoedeval
Het kabinet trekt volgend jaar circa 500 miljoen gulden uit om de armoedeval te bestrijden. Hierover is gisteren overeenstemming bereikt in de sociaal-economische 'zeshoek' van het kabinet.

Perioden met zon
Morgen perioden met zon en tot de avond meest droog. Zwakke tot matige zuidelijke wind. Maxima rond 22 graden. Vooruitzichten tot en met dinsdag: Onstandvastig zomerweer met van tijd tot tijd buien. Maxima rond 21 graden.


NRC Webpagina's
17 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad