U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Geen klopsignalen meer gehoord
Een derde poging van de Russische marine om een reddingscapsule te koppelen aan de gezonken kernonderzeeër Koersk is vanmorgen mislukt. De Britse marine heeft vandaag een reddingsvaartuig gestuurd. Vanaf vanmorgen zijn geen klopsignalen meer gehoord.

Inzet verboden infiltrant tegen drugsverdachte
Justitie zal de vervolging van wie men beschouwt als een van de grootste Nederlandse hasjbaronnen moeten staken, omdat in het onderzoek gebruik is gemaakt van de verboden opsporingsmethode: een criminele burgerinfiltrant.

Molukkers mogen blijven
Staatssecretaris Cohen (Justitie) en minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) willen het kabinet een speciale regeling voorstellen voor hier verblijvende Molukkers wier toeristenvisum is verlopen. Beide bewindslieden hebben daarover gisteren overleg gehad.

'Het rijk moet munitie opruimen'
De rijksoverheid moet de munitieresten uit de Tweede Wereldoorlog opruimen die nog onder de Nederlandse stranden begraven liggen. De kustgemeenten vragen om een grootschalig en systematisch opsporingsonderzoek omdat niet duidelijk is hoeveel onontplofte munitie nog aanwezig is.

Kruispunten niet klaar voor fietser
Ongeveer de helft van alle gemeenten is nog niet klaar met het nemen van maatregelen op kruispunten die moeten zorgen voor een veilige invoering van het voorrang geven aan van rechts komende fietsers, brommers, snorfietsers en ruiters.

Brits vliegverbod maakt toekomst Concorde duister
De Britse luchtvaartautoriteiten hebben vanmorgen een onmiddellijk vliegverbod afgekondigd voor de supersonische Concorde. Na Air France houdt nu ook British Airways (BA) zijn vloot van zeven Concordes aan de grond. De toekomst van het toestel is nu volgens luchtvaartdeskundigen hoogst onzeker geworden.

'Klonen mens soms toestaan'
De Britse regering wil het therapeutisch klonen van menselijke cellen onder strenge voorwaarden toestaan, bijvoorbeeld voor transplantatie- onderzoek en voor onderzoek naar ziektemechanismen.

VN-ambassadeur v. Walsum hekelt corruptie Bosnië
In Bosnië komt elk jaar vijfhonderd miljoen dollar in de verkeerde zakken terecht als gevolg van de endemische corruptie, óók van regeringsfunctionarissen. Dat zei gisteren de Nederlandse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Peter van Walsum. Maar volgens zijn Bosnische collega Milos Prica nemen de criminele activiteiten juist verder af.

Telefonieveiling: ruim 100 miljard
De biedingen op de Duitse UMTS-veiling zijn vanochtend de 100 miljard gulden (89,2 miljard mark) gepasseerd. Hiermee wordt het Britse record genaderd. Daar betaalden telecombedrijven ruim 1.400 gulden per inwoner, in Duitsland staat de teller op 1.224,79 gulden per inwoner. De Nederlandse veiling bracht 373 gulden per inwoner op.

Iran strijdt verder voor vrije pers
De hervormers in het Iraanse parlement geven hun streven naar een vrije pers niet op, ook niet na het recente machtswoord waarmee onlangs de Opperste Leider van Iran, ayatollah Khamenei, een debat over de harde perswet beëindigde.

Buien
Morgen veel bewolking en vooral landinwaarts buien. 's Middags droger en vanuit het westen wat zon. Matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Maxima rond 21 graden. Vooruitzichten tot en met maandag: regen- of onweersbuien, maar ook af en toe zon. Maxima rond 21 graden.


NRC Webpagina's
16 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad