U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Verstoppertje-spel in Berlijn op internet
Eindelijk is het er dan: verstoppertje-spelen voor volwassenen. Realityrunner Roger bevindt zich al drie dagen ergens in Berlijn. Aan premiejagers de opdracht om hem te vinden. Degene die Roger ontmaskert, kan 10.000 dollar winnen. Roger is een Nederlandse sportleraar die als beste uit 'de test' kwam. Mocht Roger echter in staat zijn zich 24 dagen schuil te houden, dan gaat hij naar de finale, waarin hij uiteindelijk 100.000 dollar kan verdienen.

Hervormers Iran geven niet op
De hervormers in het Iraanse parlement geven hun streven naar een vrije pers niet op, ook niet na het recente machtswoord waarmee onlangs de Opperste Leider van Iran, ayatollah Khamenei, een parlementair debat over de harde perswet beëindigde.

VS: haast met zaak-Microsoft
Van het Amerikaanse ministerie van Justitie mag de antitrustzaak tegen het softwareconcern Microsoft direct naar het Hooggerechtshof, zonder dat eerst het Hof van Beroep zich over de zaak buigt.

Joodse zender voor Europa
Segmentatie van het tv-aanbod is internationaal gezien een trend. Niet alleen ontstaan steeds meer kanalen met een afgebakend thema, ook tv- stations die zich richten op religieuze gemeenschappen zijn in opkomst. Zo zijn inmiddels Europese zenders actief voor moslims, katholieken en evangelisten. En ook het één jaar oude TFJ dat zich op de joodse gemeenschap richt, hoort in dit rijtje thuis.

Omzet Christie's 2,8 miljard gulden in zes maanden
Veilinghuis Christie's heeft in het eerste half jaar van 2000 voor bijna 1,2 miljard dollar (2,8 miljard gulden) verkocht. Dat is een stijging van 19 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Picasso's 'Nature morte aux tulipes' bracht het meest op: bijna 70 miljoen gulden.

Kunstkopers kunnen nog dit jaar via de website van Christies on line gaan bieden tijdens veilingen. Die nieuwe service is een vervolg op de al bestaande activiteiten van het veilinghuis op internet. De site www.christies.com, waarop catalogussen en foto's van kunstwerken te zien zijn, krijgt nu al dagelijks 8000 bezoekers. Veilingen waren ook al te volgen op internet. (ANP)

Verlies Lycos loopt op
Het verlies van het Amerikaanse internetportaal Lycos is in het vierde kwartaal van het lopende boekjaar opgelopen van 21,4 miljoen tot 39,5 miljoen dollar (94,8 miljard gulden). De omzet ging van 46,5 naar 87,9 miljoen dollar. Lycos werd eerder dit jaar voor 12,5 miljard dollar overgenomen door Terra Networks, het internetbedrijf van het Spaanse Telefónica. De overname wordt naar verwachting in oktober afgerond.

Viacom op overnamepad
Het Amerikaanse mediaconcern Viacom, eigenaar van de Paramount-studio's in Hollywood en muziekzender MTV, wil het radiobedrijf Infinity Broadcasting helemaal overnemen. Viacom heeft al een belang van 64,3 procent. Voor de overige aandelen wil het ongeveer 15 miljard dollar (36 miljard gulden) in aandelen betalen. Infinity, eveneens Amerikaans, is met 166 radiostations de op een grootste in de Verenigde Staten. AMFM/Clear Channel is het grootste Amerikaanse radiobedrijf.

MP3 wil winkelketen opzetten
MP3, Amerikaans aanbieder van muziek via internet, wil een winkelketen opzetten. In die winkels kunnen klanten muziek van internet halen en die direct op een cd laten branden. MP3 is daarvoor gaan samenwerken met de winkelketen The Outernet. (ANP)


Je weet het maar nooit, misschien zijn alle verhalen over ruimtewezens wel waar. En omdat je je tegenwoordig overal tegen kan verzekeren, is er via internet ook een verzekering tegen 'ontvoering door ruimtewezens' aan te schaffen. Door het slechte ontwerp van de site zal deze verzekeraar niet vaak een cheque van $19.95 toegestuurd krijgen, maar aan zijn serieuze bedoelingen kan dan ook worden getwijfeld.
(www.ufo2001.com)

NRC Webpagina's
16 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad