24/7 Media Europe ad
Woensdag 16 augustus 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
Waarom mogen criminele infiltranten niet worden ingezet? Uitleg in Dossier IRT.
Een Lewinsky-lookalike en een auto op vet in de Digitale Leestafel.
Programma Eredivisie in het nieuwe voetbalseizoen.
Discussie: Hoe boeiend is het politieke en maatschappelijk debat in Nederland?
Agenda: startschot voor het woelige, boeiende en karige studentenleven.
Internet IS dieplinken, Marie-José Klaver in @.
De democratische conventie is begonnen. Lees meer in Dossier Amerikaanse Verkiezingen.
Nyfer: Juli was een rustige maand voor de beleggingsfondsen.
In het nieuws:
Dossier Amerikaanse presidentsverkiezingen
Dossier Electronisch Uitgeven
Dossier Varkens
Dossier Telecom
NRC Handelsblad publiceert in september een bijlage die door studenten gemaakt is. Eén van de onderdelen hiervan is een enquête onder Nederlandse studenten aan HBO en universiteit. Doe mee aan de Studentenenquête.
Laatste nieuws:

Fusie Stork en Internatio-Muller van de baan
De fusie tussen Stork en Internatio-Muller is afgeblazen. De beide bestuursraden zijn tot de conclusie gekomen dat de vorming van een groot bedrijf voor technische dienstverlening te veel inspanning vergt. Vooral de talloze desinvesteringen bij het technische concern Stork zouden te veel moeite kosten, melden beide bedrijven vanochtend. (ANP)
Zie ook: Cahier Internatio-Muller en Stork

Reddingspoging Koersk mislukt

Bij de pogingen om de bemanning van de duikboot Koersk te redden, wordt een duikerklok (computerafbeelding boven) aan een kabel neergelaten. De klok moet, omdat de Koersk slagzij maakt, onder een hoek op een van de luiken worden gemanoeuvreerd (afbeelding onder). Onderzeese stromingen en zware zeegang aan het oppervlak bemoeilijken de reddingsactie.
(Foto AP)
Een derde poging van de Russische marine om een reddingscapsule te koppelen aan de gezonken kernonderzeeër Koersk is vanmorgen mislukt. De Britse marine heeft vandaag een reddingsvaartuig gestuurd. Vanaf vanmorgen zijn geen klopsignalen meer gehoord.

Onder water komt het aan op kalmte
Bij oefeningen krijgen bemanningen van onderzeeërs te maken met elke denkbare calamiteit. Wie het geringste spoortje paniek vertoont, heeft zijn laatste reis onderzee gemaakt: elke fout kan het leven van allen in gevaar brengen.

Inzet verboden infiltrant tegen drugsverdachte
Justitie zal de vervolging van wie men beschouwt als een van de grootste Nederlandse hasjbaronnen moeten staken, omdat in het onderzoek gebruik is gemaakt van de verboden opsporingsmethode: een criminele burgerinfiltrant. Dit zegt advocaat C. Korvinus die drugsverdachte Anthony H. (48) bijstaat.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

NRC Handelsblad zoekt voor zijn internetredactie

Vormgever en redacteuren

Meer informatie.

24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Valsemunter:
'Het was alleen
voor eigen gebruik'

(Klaas Menternich, Haarlem)

Pim Vermaat is met vakantie. Suggesties vóór 12 uur naar krekel@nrc.nl of per fax naar (010) 406 69 67

De wijde blik van cameratoezicht
Cameratoezicht in woonwijken is nog niet specifiek omschreven in de wet. Toch komen de eerste verdachten die op grond van videobeelden zijn betrapt al voor de rechter. Mag dat? Hoe een dealertje een testcase is geworden.

'Klonen mens soms toestaan'
De Britse regering wil het therapeutisch klonen van menselijke cellen onder strenge voorwaarden toestaan, bijvoorbeeld voor transplantatie-onderzoek en voor onderzoek naar ziektemechanismen.

 
Brits vliegverbod maakt toekomst Concorde duister
De Britse luchtvaartautoriteiten hebben vanmorgen een onmiddellijk vliegverbod afgekondigd voor de supersonische Concorde. Na Air France houdt nu ook British Airways (BA) zijn vloot van zeven Concordes aan de grond. De toekomst van het toestel is nu volgens luchtvaartdeskundigen hoogst onzeker geworden.

Lampen aan in Turkije 'want overheid faalt'
Vannacht ontsteken de Turken het licht, om de doden, die precies een jaar geleden bij de zware aardbeving vielen, terug te roepen uit de duisternis èn om de overheid duidelijk te maken dat ze voor haar burgers moet zorgen.

Hoofdpijnregeling voor pompstations
Ondoorzichtige afspraken en eigendomsverhoudingen in de benzinewereld ontnemen de overheid alle lust tot steun aan gedupeerde pomphouders. Van subsidies krijg je hoofdpijn, luidt de conclusie.

Pompstations ontvangen alsnog geld
Het merendeel van de 250 pompstations in de grensstreek dat op last van de Europese Commissie door Den Haag verstrekte subsidies moest terugbetalen, zal alsnog geld krijgen van de overheid. Uit aanvullend onderzoek is gebleken dat de pomphouders alsnog recht hebben op compensatie.

Zelfbeklag neemt pijn niet weg
Strafschoppen werden een obsessie voor Frank de Boer. "Ik zal voorlopig geen penalty meer nemen", zegt de aanvoerder van het Nederlands elftal.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Ruimte in het recht
Op weg naar de vijfde nota ruimtelijke ordening tekent zich een bijzonder obstakel af, ook al komt dat niet met zoveel woorden voor in de inhoudsopgave van het dikke voorbereidingsrapport met die naam. Het struikelblok heet: juridisering.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement


Studiehuis NRC Handelsblad