U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Onderzoek naar filteren nazi-site in VS
Een nieuw onderzoek moet uitwijzen of internetaanbieder Yahoo! kan verhinderen dat Franse internetgebruikers nazi-parafernalia kopen via de Amerikaanse webpagina's van Yahoo!. Dit heeft een Franse rechter gisteren bepaald.

Koers UPC keldert door vertragingen
Het aandeel UPC is gisteren op de Amsterdamse effectenbeurs gekelderd met 7,5 procent. Oorzaak was het bericht dat Microsoft de software voor interactieve tv-diensten in Amsterdam niet op tijd gereed zal hebben.

Zibb.nl: met informatie alleen red je het niet
Bedrijven uit de 'oude' economie investeren miljoenen in internet. Geld verdienen op het web, hoe gaat dat?

Zaak Napster leidt tot run op muzieksites
De dreigende sluiting van Napster, de populairste zoekmachine voor muziekbestanden op internet, heeft voor een run op muzieksites gezorgd. Concurrent Scour.com kreeg in de week van het Napster-proces gemiddeld 96 procent meer bezoekers dan normaal. Ook Napster zag het aantal bezoekers explosief stijgen. Waar normaal 1,8 miljoen mensen per week een muziekbestand downloaden, waren dat er nu dik 3,1 miljoen. Dat blijkt uit onderzoek van ACNielsen/NetRatings. Ook andere muziekaanbieders als MP3.com, MusicMatch, Listen en Sonicnet hadden te maken met topdrukte. Napster kreeg van de rechter een proces aan zijn broek, omdat op veel van de nummers die worden binnengehaald auteursrechten berusten. Aanvankelijk sprak een rechter voor Napster een verbod uit op het aanbieden van muziek. In hoger beroep werd deze uitspraak weer tijdelijk ongedaan gemaakt. (ANP)

Name Space voor rechter
Internetmakelaar Name Space wordt bedolven onder juridische procedures. Omdat het bedrijf een rekening bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) niet heeft betaald, raakte het gisteren 27.000 internetnamen kwijt. Daarnaast halen volgende week opnieuw tientallen bedrijven Name Space voor de rechter om hun naam terug te eisen. Komende maandag, dinsdag en woensdag dienen voor de rechtbank in Amsterdam meer dan honderd kort gedingen tegen de internetmakelaar. Bedrijven als Van Melle, Sony Music, Ajax en ING Groep willen hun namen terug.


Acteur Michael Douglas is deze week voor de tweede keer vader geworden. Moeder van zoon Dylan Michael Douglas is de actrice Catherine Zeta- Jones. De geboorte-aankondiging is te lezen op de flitsende website van vader Douglas. Daar zijn, naast biografie en dergelijke, Douglas' favoriete sites te vinden. Veel politiek-correcte links zoals naar ontwapeningssites als Dontblowit.org. Maar ook zeer oncorrecte links, namelijk naar zijn eigen vakantiepark op de Bermuda's, en een verslag van de Michael Douglas & Friends Celebrity Golf Event.
(www.michaeldouglas.com)

NRC Webpagina's
12 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad