U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Meer pensioengeld terug naar bedrijven
Nederlandse bedrijven hebben tot nu toe dit jaar bijna 1,7 miljard gulden teruggekregen van hun pensioenfondsen. Dat is een miljard gulden meer dan vorig jaar.

Met soja kans op meisje
Dat vegetarisch etende vrouwen meer meisjes baren dan jongens kan heel goed veroorzaakt worden door natuurlijke stoffen in soja die het vrouwelijk geslachtshormoon oestrogeen nabootsen.

Belgrado staat bezoek toe, al vonnis geveld
De Nederlandse regering heeft gisteren van de Servische autoriteiten toestemming gekregen om op bezoek te gaan bij de vier Nederlandse mannen die al enkele weken gevangen zitten in Belgrado.

Telecom-veiling Duitsland ruim boven 60 miljard
De biedingen op de Duitse telecom-veiling zijn inmiddels opgelopen tot boven de 60 miljard mark. De Duitse deelstaten hebben laten weten dat ze een evenredig deel van de onverwachts hoge opbrengst opeisen. De minister van Financiën blijft erbij dat het geld alleen wordt bestemd voor aflossing van de staatsschuld.

Einde gijzeling in Colombia
BOGOTA, 12 AUG. In Colombia zijn gisteravond 26 wetenschappers vrijgelaten die woensdag door linkse rebellen waren ontvoerd. Onder de 26 waren een Amerikaan en een Duitse vrouw. De groep was de flora en fauna in de provincie Antioquia aan het bestuderen.

Lech Walesa geen informant
WARSCHAU, 12 AUG. Lech Walesa, oud-president van Polen en ex-leider van de vakbond Solidariteit, is gisteren officieel door een tribunaal gezuiverd van de verdenking als informant voor de Poolse geheime dienst te hebben gewerkt.

Vuurwerk niet taboe in Enschede
ENSCHEDE, 12 AUG. De gemeente Enschede kan geen vuurwerkverbod instellen tijdens de jaarwisseling. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeenteraad heeft laten instellen naar de juridische mogelijkheden om het afsteken van vuurwerk te verbieden.

Franse Concorde blijft aan de grond
PARIJS, 12 AUG. Air France mag de vluchten met de Concorde nog niet hervatten. Jean-Claude Gayssot, de Franse minister van Transport, heeft dat gistermiddag besloten na een vergadering met de instanties die betrokken zijn bij het onderzoek naar het ongeluk met een Concorde- toestel, op 25 juli.

Onderzoek Yahoo
PARIJS, 12 AUG. Een nieuw onderzoek moet uitwijzen of internetaanbieder Yahoo! kan verhinderen dat Franse internetgebruikers nazi-parafernalia kopen via de Amerikaanse webpagina's van Yahoo!. Dit heeft een Franse rechter gisteren bepaald.

Aboriginals
SYDNEY, 12 AUG. De Australische regering hoeft twee aboriginals geen schadevergoeding te betalen omdat zij als kind bij hun familie zijn weggehaald.

Zomers intermezzo
Zonnig en zomers warm met maxima tussen 22 en 27 graden. Zondag broeierig warm en in de avond lokaal een fikse onweersbui. Weinig wind. Vooruitzichten tot en met woensdag: maandag kans op een regen- of onweersbui. Daarna overwegend droog.


NRC Webpagina's
12 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad